windows xp install - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-13-2005, 11:30 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 27
Default windows xp install

When I bought my latest comp windows xp home was on it. I made recovery disks the first thing. My question is can I buy a new hard drive for my old comp and use those disks to install xp on my other computer?
__________________

bobr497 is offline  
Old 08-13-2005, 12:06 PM   #2 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

its worth a shot. i can't tell you yes or no for sure. they may have checks in the software to look for certain/marked hardware, but myabe they don't.
__________________

office politics is offline  
Old 08-13-2005, 12:55 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

I would say no. since it is an OEM version not a Full version it is made specifically for you system it was bought with. If it is a Dell and you use it on another none Dell system you will get all sorts of errors. At least i did when i tried it before.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 08-13-2005, 01:11 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 27
Default

They are both Compaq systems, by the way. How about if I install new hard drive as slave and transfer os to it, remove it and install it in other comp? Thanks for the responses.
bobr497 is offline  
Old 08-13-2005, 01:27 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

I wish it was just that easy to transfer an OS like a copy and paste deal but its nto that simple. Since both are Compaqs you can try it i dont think Compaq does what Dell does and make their disks system oriented.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 08-13-2005, 01:36 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 27
Default

O.K. thanks very much.The reason I wanted to try this, my teenage daughter is moving out and the old comp has win98. I kept having trouble with it which is why I got new comp. I wanted to update old comp and give to her. Any way thanx
__________________

bobr497 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.