windows xp gives me an error - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-05-2006, 10:18 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default windows xp gives me an error

so im installing xp for the first time and it goes thru the whole setup and when its almost finished it says please insert windows xp service pack 2 disc which is already on the xp disc i put in so i have no idea what its talking about so i hit cancel it comes up one more time.
so it continues and finalizes the setup and wham blue screen error. the first error message is 0x0000008e which is some memory error so i removed 1 of my 2 sticks of ram and tried again it said restarting windows setup or something then slammed me with another blue screen with something like irq not less or equal. so i swapped memory and get 0x0000000a so what am i doing wrong i highly doubt both sticks of ram are faulty so how could i go about fixing this

edit:
sorry here are my system specs
-dfi lan party ut nf4 ultra-d socket 939 nvidia nforce 4 ultra atx amd motherboard
-AMD Atholon 64 X2 4200+ Manchester 2.2GHz Socket 939 Dual Core Processor Model
-Lite-On 16x DVD+,-R dvd burner w/lightscribe and 5x dvd-ram
-kingston hyperx 1gb (2x512mb) 184-pin ddr sdram ddr 400(pc 3200) dual channel
-Hiper 580w PSU
-2x 250gb 7200 rpm western digital sata hd
-BFG Tech geforce 7600GT 256MB GDDR3 PCI Express x16 video card
__________________

NewCents05 is offline  
Old 10-06-2006, 01:24 PM   #2 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

From the looks of it, seems like a bad CD or your DVD drive. I would check the cabling again, make sure to switch for a known working one. Are these all new hardwares just bought?
__________________

Law is offline  
Old 10-06-2006, 01:52 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 168
Default Re: windows xp gives me an error

Quote:
Originally posted by NewCents05
so im installing xp for the first time and it goes thru the whole setup and when its almost finished it says please insert windows xp service pack 2 disc which is already on the xp disc i put in so i have no idea what its talking about so i hit cancel it comes up one more time.
so it continues and finalizes the setup and wham blue screen error. the first error message is 0x0000008e which is some memory error so i removed 1 of my 2 sticks of ram and tried again it said restarting windows setup or something then slammed me with another blue screen with something like irq not less or equal. so i swapped memory and get 0x0000000a so what am i doing wrong i highly doubt both sticks of ram are faulty so how could i go about fixing this

edit:
sorry here are my system specs
-dfi lan party ut nf4 ultra-d socket 939 nvidia nforce 4 ultra atx amd motherboard
-AMD Atholon 64 X2 4200+ Manchester 2.2GHz Socket 939 Dual Core Processor Model
-Lite-On 16x DVD+,-R dvd burner w/lightscribe and 5x dvd-ram
-kingston hyperx 1gb (2x512mb) 184-pin ddr sdram ddr 400(pc 3200) dual channel
-Hiper 580w PSU
-2x 250gb 7200 rpm western digital sata hd
-BFG Tech geforce 7600GT 256MB GDDR3 PCI Express x16 video card
I am sorry, but as I understand it, the Windows CD you got should not be a legal one, it has no licence, which is either a copy shared from your friends or downloaded from the Internet.
__________________
It was Sailor Moon who said, \"you are not alone\".
kwokwai is offline  
Old 10-06-2006, 05:17 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default

actually it is legal tyvm its from my college book store soo yeah its all legal.
NewCents05 is offline  
Old 10-07-2006, 05:34 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 37
Default

It could be a bad disk or a bad drive. Try returning the disk and swapping for a new disk, or try installing from a disk you can get that you know works proporly and install using the code from your disk **which is legal, I do work for microsoft after all**. If this doesn't work, try running a debug on your hdd, and if that doesn't work come back and let me know, I would really like to give a hand in this.
OutThere is offline  
Old 10-08-2006, 08:53 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 168
Default

Yes, you should return the bad disk to the book store then!

They should give you a new OS CD as a compensation!
__________________
It was Sailor Moon who said, \"you are not alone\".
kwokwai is offline  
Old 10-08-2006, 05:44 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default

lol its not a bad disc its an actual os disc! its not burnt or anything its the actual os disc like you would get if you bought it from a retail store.

but it was a bad video card so nvm thanks anyway tho guys
__________________

NewCents05 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.