Windows XP & the Floppy Drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-11-2005, 12:28 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 222
Default Windows XP & the Floppy Drive

I notice this on all Win XP SP2 machines. Once I access the floppy drive for whatever reason, the machine constantly searches on the diskette for something. This is annoying, because sometimes there isn't a disk in the drive and it hangs the machine for a minute. Eventually it gives up and everything is notmal.
Has anyone seen this? I use Norton Antivirus Corporate 9.0 - I'm told irt does some wacky things with the floppy drive. Could that be causing the probnlem?
__________________

Snump is offline  
Old 05-11-2005, 04:46 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 158
Default

At work I use Symantec Antivirus Corporate 9.0 and on my PC everytime I log off it searches for a disk for about 10 secs maybe less, I will have alook see next time. But Even without SAV it still comes up 'Insert disk' and just looks for one till I click cancel. I found the same thing happens in 2000 and I think ME, not to sure about ME as it SUCKS.
__________________

__________________
I\'m not your Google Butler!
dexta182 is offline  
Old 05-11-2005, 08:11 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 222
Default

Quote:
Originally posted by dexta182
At work I use Symantec Antivirus Corporate 9.0 and on my PC everytime I log off it searches for a disk for about 10 secs maybe less, I will have alook see next time. But Even without SAV it still comes up 'Insert disk' and just looks for one till I click cancel. I found the same thing happens in 2000 and I think ME, not to sure about ME as it SUCKS.
Its not just when I log off, its anytime. If I grab a file off the disk and copy it to the desktop for example, from then on when I open other programs etc. it hits the disk drive for a few seconds. If I stick a disk in there it doesn't take as long.
Snump is offline  
Old 05-11-2005, 08:49 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 183
Default

A while ago i had Norton's antivirus (now symantec i think) running on win 98 and the same thing happened as you said opening a program or even shuttingdown the os. Never found out why it was happening but then i moved to AVG Antivirus.

Drworm2005.
__________________
AMD Athlon64 3500+ @ 2.2ghz
GIGABYTE K8V Ultra-pro
1gig generic ram (2x512mb)
XFX Geforce 6600 GT 128mb
80gig segate serial ATA HDD
LG Lightscribe DVD burner
drworm2005 is offline  
Old 05-11-2005, 09:10 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default

I'm quite sure it's Norton, and not SP2. I've had the same thing.
__________________


\'There is only one basic human right, and that is to do as you **** well please.
And with it comes the only basic human duty, to take the consequences.\'



m3trj is offline  
Old 05-11-2005, 09:57 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 222
Default

Quote:
Originally posted by drworm2005
A while ago i had Norton's antivirus (now symantec i think) running on win 98 and the same thing happened as you said opening a program or even shuttingdown the os. Never found out why it was happening but then i moved to AVG Antivirus.

Drworm2005.
Ah ha!
Therein lies the culprit.
Snump is offline  
Old 05-23-2005, 01:51 AM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

you have to go into the startup bios before the xp welcome screen and disable the "boot from floppy". I hope that works...
talldude123 is offline  
Old 05-23-2005, 12:02 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 56
Default

NAV 2005 really sucks....
what i experienced was when i installed NAV2005 in XP SP2....xp loads and i see the wallpaper....pc restarts....
then what i did was go in safe mode and disable it in msconfig and renamed the directory....
but still i find a pop up error in startup
if anyone sees the same problem and found a solution r cause just let me know....
__________________

saravanakumar is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.