Windows XP 64-Bit - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-02-2005, 07:29 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 19
Default Windows XP 64-Bit

If I have Widnows XP 64 bit on my computer right now, but want to just go back to regular XP... what would i have to do? If I bought the upgrade xp package, would that work or would I need to get the full one? What do I do? Thanks.
__________________

MainEvent is offline  
Old 09-02-2005, 07:31 PM   #2 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

dont upgrade 64 bit from your regualr as you will lose you license to the first one
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-02-2005, 07:34 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 19
Default

Well then what do I do? I have the evalutation copy of 64 and it has run out, so that means that my computer restarts about every hour or so. I just want to go back to regular XP how do I do that?
MainEvent is offline  
Old 09-02-2005, 07:46 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

i think you can go back of you use the evaluation. they have a free upgrade in which you can't go back. if you are savy enough you can usee a dual boot

use the xp cd to do a fresh install. I don't know how to rollback an 64 bit install
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-02-2005, 07:50 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 19
Default

Damn that sucks, I think im just going to take it to this computer shop that I know tomorrow and see how much it would cost for them to set it up with regular XP...but if anyone out there knows the solution to my problem then that would be super helpful.
MainEvent is offline  
Old 09-03-2005, 10:39 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default

So, your problem is thus: You have an eval copy of XP-64 that has expired, and is now making your life miserable. It has offered that you purchase it, but you just want to dispose of it and go back to normal XP?
Do you want to keep XP-64? I think MS had some sort of a program that allowed you to relenquish an XP (32 bit standard) key and recieve a 64 bit key. (just looked, and the program ended july 30th). If you are really serious about keeping then you'll have to buy a new key.

If you just want normal XP back:
Unfortunatly, if I understand it correctly, XP-64 is a totally dirrerent entity from XP. You are going to have to back up your data and reformat. If you have a copy of XP, then you should be able to use that key again, if not, just call up Microsoft and eplain your situation, and ask them to give the activation code manually.
__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Old 09-03-2005, 11:55 AM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

http://www.techist.com/showthread.php?threadid=56991
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-03-2005, 06:37 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

u just get ur windows xp disc and reformat and do a fresh install
__________________

__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.