Windows Won't Start Up Correctly - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-08-2006, 08:59 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 374
Question Windows Won't Start Up Correctly

Today was the first time my computer was off for any extended period since I reinstalled windows. When I start it up it takes me to that menu with several options on either, Start windows normally or safe mode etc. But When I select start normally or any of the other options it will ethier freeze in that menu or go blank and restart and bring me back to that menu. I really have no idea what the problem is and it's becoming fustrating.
__________________

__________________
Virtualy Join My LAN!

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
\"I\'m making a catalog?\"
Deimos is offline  
Old 08-08-2006, 09:02 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

hmm have you just tried reformatting again since you dont have much on there yet after a reinstall.
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-08-2006, 09:09 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 374
Default

Well when I boot from the disc an error sign comes up. I can check to see what the error says.
__________________
Virtualy Join My LAN!

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
\"I\'m making a catalog?\"
Deimos is offline  
Old 08-08-2006, 09:14 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

is it a bluescreen error?
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-08-2006, 09:21 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 374
Default

No you know when you boot the windows install disk, and it brings you to a screen with

Windows
=======

at the top, and it's preparing to start installation, that's when the error comes up.
__________________
Virtualy Join My LAN!

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
\"I\'m making a catalog?\"
Deimos is offline  
Old 08-08-2006, 09:22 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

ok post the error let us have a look.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-08-2006, 10:14 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 374
Default

Ok it looks like the windows reinstall disk might work, should I repair or reinstall. I really don't want to install everything over again, I've been on my computer all week getting everything back on. But if repair dosn't work I don't want to waiste my time with it.
__________________
Virtualy Join My LAN!

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
\"I\'m making a catalog?\"
Deimos is offline  
Old 08-08-2006, 10:16 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

repair should work just try it and if it doesnt then formatting is your only option. now if it does this again after format run a check disk to check the drive.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-08-2006, 10:47 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 374
Default

Ok Thanks.
__________________

__________________
Virtualy Join My LAN!

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
\"I\'m making a catalog?\"
Deimos is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.