Windows wont start up... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2006, 08:03 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
boomstick666's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 743
Default Windows wont start up...

hi. ive posted the same problem before http://techist.com/showthread.php?s=&threadid=95506
but it just getting worse so i need help here... when i start up my comp and at the windows XP logo w/ the blue bar rolling, its just stops there. the blue bar is still keep moving, though. now i have to start up from safe mode. and i have no idea what to do from there. i tried to run antivirus (AVG) software but it freezes at the end of it. mb the HD is bad?
im using win xp sp2, 74g rapter HD, amd x2 4800+, dfi lanparty board and ocz psu and ram.

*EDIT* now it freezes up in safe mode....i managed to do system restore. but so far its not working at all.
__________________

__________________
i5 2500K @ 4.8GHz 1.384v - AsRock P67 Extreme4 B3 BIOS 1.90
G.Skill Ripjaws X DDR3 PC12800 2x4GB @ 1866 9-10-9-28 1T 1.590v
EVGA GTX 570HD SC 930/1950 1.100v
Crucial M4 SSD 128GB - OCZ 700W PSU (4x18A) - Noctua NH-D14 (BM120mm x Noctua140mm)
Corsair 600T SE White - Windows 7 Ultimate 64Bit SP1 - Mitsubishi DiamondPro2070sb (CRT!)

3DMark11 P7089 | 3DMark Vantage P26383
boomstick666 is offline  
Old 03-12-2006, 10:54 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 303
Send a message via AIM to s0me0ne Send a message via Yahoo to s0me0ne
Default

try uninstalling all antivirus/firewall software. Basicly anything with live system protection. if that doesnt work try removing software from adrem progs. also disconect things like webcams/usb devices and other none needed components.

__________________

__________________
Anal nerd who can\'t spell.
s0me0ne is offline  
Old 03-13-2006, 12:32 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 188
Default

I suggest reformat... make sure the first thing you install is all your mobo drivers included with the Motherboard. Then do the other updates or whatever else you want to do.

I find this is a common 'issue' with new mobos.
htcs is offline  
Old 03-13-2006, 09:52 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
boomstick666's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 743
Default

lol i figured it out. its just any unbootable CD in the drive makes windows not to boot...in BIOS, the optical disk drive is set to secondary boot drive. even though HD is set to the primarily start up disk... so i changed all the other bootable option to disable and it all works fine now. phew...im glad i didnt have to reformat the drive...
__________________
i5 2500K @ 4.8GHz 1.384v - AsRock P67 Extreme4 B3 BIOS 1.90
G.Skill Ripjaws X DDR3 PC12800 2x4GB @ 1866 9-10-9-28 1T 1.590v
EVGA GTX 570HD SC 930/1950 1.100v
Crucial M4 SSD 128GB - OCZ 700W PSU (4x18A) - Noctua NH-D14 (BM120mm x Noctua140mm)
Corsair 600T SE White - Windows 7 Ultimate 64Bit SP1 - Mitsubishi DiamondPro2070sb (CRT!)

3DMark11 P7089 | 3DMark Vantage P26383
boomstick666 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.