Windows Welcome Screen Woes - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-29-2005, 05:11 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 163
Default Windows Welcome Screen Woes

So I came back to my computer yesterday evening after being gone for a few hours and the monitor was off like it always is when I leave it for that long. I proceeded to jiggle the mouse and the monitor came on like always, but instead of just displaying whatever was on the screen when I left it (probably just the desktop), it wanted me to click my name to basically "log me back in" to windows.

Also, the same screen now appears when I boot my computer. I haven't changed any settings recently, the only thing I did was install a new printer. However, this problem did seem to coincide with the installation of the printer. I am basically the only one who uses this machine and just want it to go back to the way it was a few days ago. Any help is greatly appreciated.

Also, I am the only user that you can click on when this screen appears, and my user account is set as the administrator.
__________________

__________________
Dell XPS 420
Core 2 Quad Processor Q9300 (2.50GHz 1333FSB) with 6MB cache
4GB DDR2 SDRAM at 667MHz
256MB Radeon ATI HD 2600 XT
Western Digital 7200 rpm 500GB SATA HDD w/ 16MB DataBurst Cache
Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Dell 2408wfp LCD
6X Blu-ray and 16X DVD+/-RW
Altec-Lansing THX certified 5.1 ADA995 Dolby Digital Speakers
Vista Home Premium
fifreak3 is offline  
Old 09-29-2005, 05:13 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

is the box checked that reads, on resume, password protect?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 09-30-2005, 07:38 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 163
Default

Yea, the box was chekced that said on resume, password protect. How that became checked, I don't know, but I have unchecked it and that screen does not appear anymore after I come back to my computer after a few hours.

However, the welcome screen still shows up when I turn on my computer and I have to click my name to actually log in to windows. How do I make it so that this screen DOES NOT appear anymore and when I turn on my computer it goes straight to the desktop?
__________________
Dell XPS 420
Core 2 Quad Processor Q9300 (2.50GHz 1333FSB) with 6MB cache
4GB DDR2 SDRAM at 667MHz
256MB Radeon ATI HD 2600 XT
Western Digital 7200 rpm 500GB SATA HDD w/ 16MB DataBurst Cache
Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Dell 2408wfp LCD
6X Blu-ray and 16X DVD+/-RW
Altec-Lansing THX certified 5.1 ADA995 Dolby Digital Speakers
Vista Home Premium
fifreak3 is offline  
Old 09-30-2005, 11:43 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 479
Default

mmm.. if you don't set any password, it'll just come on automatically.. though i don't know how to actually set it so that when you change ur password to none, it'll come on..
__________________
lisp hacker :D
running: FreeBSD 5.4 - still learning :D
develop with: SBCL + emacs for lisp, Anjuta IDE +gcc for c, SPE for python..
browse with: opera
furtivefelon is offline  
Old 10-01-2005, 02:20 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 163
Default

Yes I never set a password, and I have never had to actually click my name for it to log into windows, it just changed overnight somehow.
__________________
Dell XPS 420
Core 2 Quad Processor Q9300 (2.50GHz 1333FSB) with 6MB cache
4GB DDR2 SDRAM at 667MHz
256MB Radeon ATI HD 2600 XT
Western Digital 7200 rpm 500GB SATA HDD w/ 16MB DataBurst Cache
Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Dell 2408wfp LCD
6X Blu-ray and 16X DVD+/-RW
Altec-Lansing THX certified 5.1 ADA995 Dolby Digital Speakers
Vista Home Premium
fifreak3 is offline  
Old 10-01-2005, 03:21 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 656
Default

Go to 'control pane'l, click 'user accounts', click 'change the way users log on or off', uncheck 'use the welcome screen'
dnoch is offline  
Old 10-01-2005, 04:43 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 163
Default

I unchecked the use welcome screen box and restarted, but now it still wants me to click ok. My name appears in the user box and the password box is blank. If I click ok it logs me into windows normall as the administrator, but I don't want to have to click anything at all, I just want it to log me right into windows like it always has before.
__________________
Dell XPS 420
Core 2 Quad Processor Q9300 (2.50GHz 1333FSB) with 6MB cache
4GB DDR2 SDRAM at 667MHz
256MB Radeon ATI HD 2600 XT
Western Digital 7200 rpm 500GB SATA HDD w/ 16MB DataBurst Cache
Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Dell 2408wfp LCD
6X Blu-ray and 16X DVD+/-RW
Altec-Lansing THX certified 5.1 ADA995 Dolby Digital Speakers
Vista Home Premium
fifreak3 is offline  
Old 10-01-2005, 05:09 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

delete any other user account on your system and reboot
__________________
Osiris is offline  
Old 10-01-2005, 05:58 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 163
Default

There are 3 user accounts on my system:

Scott (me) - Computer Administrator
Guest - Guess account if oss
ASP.NET Machine A... - Limited account/Password protected

Is it really ok to delete the ASP.NET Machine A... account? I never created it so I want to be sure I can safely delete it. Thanks.
__________________
Dell XPS 420
Core 2 Quad Processor Q9300 (2.50GHz 1333FSB) with 6MB cache
4GB DDR2 SDRAM at 667MHz
256MB Radeon ATI HD 2600 XT
Western Digital 7200 rpm 500GB SATA HDD w/ 16MB DataBurst Cache
Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Dell 2408wfp LCD
6X Blu-ray and 16X DVD+/-RW
Altec-Lansing THX certified 5.1 ADA995 Dolby Digital Speakers
Vista Home Premium
fifreak3 is offline  
Old 10-03-2005, 12:56 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 163
Default

Any know if I can safely delete the ASP.NET Machine A... account from my system?
__________________

__________________
Dell XPS 420
Core 2 Quad Processor Q9300 (2.50GHz 1333FSB) with 6MB cache
4GB DDR2 SDRAM at 667MHz
256MB Radeon ATI HD 2600 XT
Western Digital 7200 rpm 500GB SATA HDD w/ 16MB DataBurst Cache
Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Dell 2408wfp LCD
6X Blu-ray and 16X DVD+/-RW
Altec-Lansing THX certified 5.1 ADA995 Dolby Digital Speakers
Vista Home Premium
fifreak3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.