Windows Vista Home Premium questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-10-2007, 03:19 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
LightingBird's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Saint Louis, Missouri
Posts: 205
Send a message via AIM to LightingBird Send a message via MSN to LightingBird Send a message via Yahoo to LightingBird
Default Windows Vista Home Premium questions

I'm getting this on one of my new laptops soon. I've gotten several for others for gifts. Anyway heres the questions.

1. Can I put this laptop on my current network with this os?

2. What are the limitations of this OS?

3. Should I update as soon as I get it setup?

4. Honestly, should I just revert back to windows xp?

5. Will all of my programs work fine?

6. Since I've heard this is mostly eye candy. Is there anyway to tweak the settings so it can perform better?

Thanks.
__________________

LightingBird is offline  
Old 12-10-2007, 03:34 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: Windows Vista Home Premium questions

your only option "doc"...read up on it and form your own
Get Windows Vista
__________________

atomic tofu is offline  
Old 12-10-2007, 03:40 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Windows Vista Home Premium questions

I have home premium on my media pc and i like it. The only problems i have run into with it is that if you press the power button, it doesnt shut down it does that stupid hibernate crap, and the pc wont ever come back on correctly. As long as it is home "premium" you get all the bells and whistles. Home basic sucks though, i have that on my laptop.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 12-10-2007, 03:56 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: Windows Vista Home Premium questions

hey veedub...I think you can actually change the way the power button behaves

http://www.thegline.com/windows/Wind...D67/power3.png
link to page
The XP User's Guide to Windows Vista, Part 7: Power Management and Power Plans (Windows Insight)
just trying to search around for it
I use Vista ultimate at home, so not really sure how different it behaves
atomic tofu is offline  
Old 12-10-2007, 04:16 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Windows Vista Home Premium questions

Ya, i'm guessing i can, but i didnt realize until after the first time i mashed the power button to shut it down that it did this. Last time i had to actually unplug it, then plug it in for it to resume. Also, remember not to turn off windows media center then put it into hibernation. Can't wait until sp1 fixes some of this crap.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vista Alt+Tab Question bobafett573 Microsoft Windows and Software 3 12-08-2007 03:58 PM
Download Windows Vista SP1 RC1 Osiris Microsoft Windows and Software 0 12-06-2007 09:37 AM
Sony VAIO Desktop - Windows Home Edition Problems KugarWeb Microsoft Windows and Software 2 09-12-2007 01:01 PM
Windows Vista, Wireless network setup, problem connecting. paulinnorway Computer Networking and Internet Hardware 2 09-01-2007 07:28 PM
Windows Vista Networking Question seanramdeo Computer Networking and Internet Hardware 3 07-25-2007 07:11 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.