Windows Vista Discussion - Page 40 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-23-2005, 09:53 PM   #391 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Which brings me to my next question is Microsoft stupid or is Microsoft really hopfull that 20gig RAM chips are developed in the following year .
__________________

__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 09-23-2005, 10:04 PM   #392 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306
Default

no i think they just did not want to have a problem like with the 137 gb limit on hds so they put in a large # just to be sure.
__________________

__________________
Lonewolf5460 is offline  
Old 09-24-2005, 09:42 AM   #393 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Does anyone have Vista and have a problem getting the DWM (Glass Effects) to work. I have the fix for it.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-24-2005, 11:51 AM   #394 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Me ME ME ME!!!!!

My video card is crappy and will not allow it.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 09-24-2005, 12:21 PM   #395 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally posted by Tyler1989
Me ME ME ME!!!!!

My video card is crappy and will not allow it.
what video card do you have?
__________________
AMD Ryzen 5 1400 3.2Ghz
16GB CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400 Ram
Crucial M500 240GB SSD (boot drive)
500GB WD 5000AAKX-001CA0
1.5 TB Seagate ST1500DM003
Zotac Geforce GTX 950 2GB GDDR5
Windows 10 Pro 64 bit
mikee is offline  
Old 09-24-2005, 12:37 PM   #396 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

A old crappy 32 meg 4 year old one that was never built for gaming even 4 years ago. Name is unknown but it sucks.


64 meg is the bare essentials for glass to work.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 09-24-2005, 01:17 PM   #397 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,012
Default

that means if i had vista the glass would kinda work but I should have a new vid card by tome vista comes out.
__________________
AMD Ryzen 5 1400 3.2Ghz
16GB CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400 Ram
Crucial M500 240GB SSD (boot drive)
500GB WD 5000AAKX-001CA0
1.5 TB Seagate ST1500DM003
Zotac Geforce GTX 950 2GB GDDR5
Windows 10 Pro 64 bit
mikee is offline  
Old 09-24-2005, 01:39 PM   #398 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default

Quote:
Originally posted by Tyler1989
Makaveli213 you are wrong. Server 2003 does use NT code and if you don't want to call it Server 2003 it's other proper name is NT5.3. When Vista was first in alpha phases it used XP as it's foundation then they scraped everything and restarted with Server 2003 SP1 as it's fondation as it's more secure. Vista is now at a stage where Server 2003 drivers will not work anymore at least this is true with my own driver set at least.

Windows NT = Windows NT 3.1
Daytona = Windows NT3.5
Cairo = Windows NT4.0
no codename = NT5.0 = Windows 2000
Whistler = NT5.1 = Windows XP
Whistler Server = NT5.3 = Windows Server 2003
Longhorn = NT6.0 = Vista

Clear any errors you find
Vista doesnt use the NT kernel. the other one thats wrong is the "Whistler Server", it wasnt called that, it was a totally different OS, so they didnt call it anything "whistler" which is XP's codename
maroon1 is offline  
Old 09-24-2005, 07:34 PM   #399 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

I already know for a fact Vista uses NT code as I have it and use it. I'm sorry this is 100% certain it is NT6.0

I also remember back in the day the old name being Whistler Server but I am not 100% sure on this can anyone else confirm it.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 09-25-2005, 03:07 AM   #400 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Okay for those that would like the DWM (Glass Effects) Here you go. I have posted this lsewhere and others have gotten success from it.

Well i was able to get the DWM effects while using the nVidia 78.01 drivers. At first the DWM didnt work but i went into the registry and found that a registry key had changed between the 2 drivers. I changed the registry key to the beta settings and Viola DWM effects on non beta drivers. The registry should look like this to have DWM effects...
**Warning messing with the Registry can have adverse effects on your system try at your own risk**

Code:
Windows Registry Editor Version 5.00 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DWM] 
"UseAlternateButtons"=dword:00000000 
"Blur"=dword:00000001 
"Animations"=dword:00000001 
"Glass"=dword:00000001 
"AnimationsShiftKey"=dword:00000001 
"EnableMachineCheck"=dword:00000000
Not in that exact order but you get the idea. Just make sure to restart after you do the change and they work just fine. I have heard from a few that have tried it on non supported cards (unlike mine which is but i decided not to use the nVidia beta drivers) that this in fact does work. So all of you who want to see the glass effects make sure to back up your registry BEFORE you do this and check it out. IT should work for you too! Here is a screen shot to show you. Also forgot to mention this takes care of the display freezing problems i was having. I havent had my screen freeze at all!
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.