Windows Vista Discussion - Page 34 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-12-2005, 07:01 PM   #331 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

It's all in the first post


Desktop CPU: 3 GHz Intel Pentium 4 processor with Hyper Threading Technology 530 (or higher) or 3 GHz Intel Xeon processor with 2 MB L2 cache, or AMD Athlon 64, Sempron, or Opteron 100, 200, or 800 processor, single or dual-core versions.

Mobile CPU: 1.86 GHz Intel Pentium M processor 750 (or higher), or AMD Turion 64 Mobile Technology, Mobile Sempron, or Mobile Athlon 64 processor.

RAM: 512 MB of RAM or more, all platforms.
__________________

__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 09-12-2005, 07:04 PM   #332 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Vista is whack.

I could never get it to work my gigabit card. I had to dig around and find an old network card to make the internet work. Next I tried to run the network setup wizard and it would always say that some files were missing. Then 5 day later, upon turning the computer on, it said I had some new driver (I forget the name) and now I can access my network.

When I go to my documents (this happened before & after, I move the document folder to 2nd drive) nothing was there except a folder that I still have to click. I had the same problem with my music and my pictures. Now if I dig deep enough in the OS customization, I can change the settings to make my documents, etc., to show up like a menu, then I can see them when I go to it (they will show up on the side). But I don't like that way.

I hate the way it hijack the Boot.ini files or the boot path. if you run your computer with dual or triple boot system (like my set up) you can't reinstall windows on the other partitions, without delete all boot paths thus rendering those and it own OS path useless. It will only recognize the new reinstall OS path. Fix mbr won't work (especially for vista). That was never a problem for an xp disc.

Finally it is nothing but an over bloated XP. I found myself tried of it after a week and I went back to windows. Then I deleted it after the boot path got eliminated. I will not reinstall it
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-12-2005, 07:15 PM   #333 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Eric I have a Yamaha Sound Card. As most know Yamaha was bought out about four years ago making compatability issues difficult. Now step that up a notch and try to get a Yamaha sound card to work on vista.

So I eventually gave that up and live without sound for the time being. It's a hellish existance computers were ment to have sound. But that is the fact with any Beta and your gig card is no exeption.

As for bloatware I don't think it is physically. Hardrives can support it. And seeing as how it's 15% faster boot 10% faster app load I can hardly call it bloated.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 09-12-2005, 07:18 PM   #334 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,012
Default

but is that the bare minimum to run it?
__________________
AMD Ryzen 5 1400 3.2Ghz
16GB CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400 Ram
Crucial M500 240GB SSD (boot drive)
500GB WD 5000AAKX-001CA0
1.5 TB Seagate ST1500DM003
Zotac Geforce GTX 950 2GB GDDR5
Windows 10 Pro 64 bit
mikee is offline  
Old 09-12-2005, 07:21 PM   #335 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Yes it is. That is the minimum requirments.


It's known for any OS you can run below min requirments I'm running Beta 1 now I have 2.40 ghz of processing power and 480 RAM.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 09-12-2005, 07:22 PM   #336 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,012
Default

hmmmm wonder if it ll run on my system
__________________
AMD Ryzen 5 1400 3.2Ghz
16GB CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400 Ram
Crucial M500 240GB SSD (boot drive)
500GB WD 5000AAKX-001CA0
1.5 TB Seagate ST1500DM003
Zotac Geforce GTX 950 2GB GDDR5
Windows 10 Pro 64 bit
mikee is offline  
Old 09-13-2005, 01:56 AM   #337 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

i think the min. requirements will be less at time of release.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 09-13-2005, 02:09 AM   #338 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by waynejkruse10
i think the min. requirements will be less at time of release.
I agree vista is a less resource hog than that leaky longhorn. with longhorn you needed a 3 gig processor with a gig ram just for the computer to get stuck (locked)
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-13-2005, 07:39 AM   #339 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

We all would want that and it's true in some extent already as the page file usage of VistaB1 is less then Long4047.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 09-13-2005, 09:50 AM   #340 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

If they want this to sell, it will have to have less minimum requirements, since most people are still buying computers with 256MB of RAM abd 2.6GHz Celeron processors.
__________________

beedubaya is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.