Windows Vista Discussion - Page 245 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-29-2007, 04:51 PM   #2441 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Windows Vista Discussion

exactly.... Vista Basic.. heck I can run it no lag on my system... what causes a lot of the Vista lag is the Vista Aero UI
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 10-29-2007, 05:04 PM   #2442 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Windows Vista Discussion

No it doesnt vernong. Cause i run Vista Ultimate on my system with no lag. I have a laptop with Home Premium with specs not much higher than yoru and it runs Aero with no lag. Aero is NOT the cause of lag. DWM which is Aero uses less than explorer or any browser. So PLEASE can we stop saying Aero is the root of all evil in Vista?



See there is a shot of DWM taking less than several other processes. Plus dont bother asking How can i be running 70 processes. I have not and will not be optimizing my Vista install. I dont need to as it runs jsut fine with what i have.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-29-2007, 11:49 PM   #2443 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Windows Vista Discussion

Hey guys, i was at the AMD/Microsoft Powertogether tour today and the guy from microsoft said the the Vista SP1 is gonna be a rollup, so nothing new.

He was like, people shouldnt wait for the sp1, because as the days go by, the updates that coming right now are part of the sp1, so sp1 isnt gonna be anything new and fancy, its just a rollup.
and btw, that event was awesome, my gf won the vista ulimate oem version!!!
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 10-30-2007, 08:35 AM   #2444 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Windows Vista Discussion

Vista SP1 does have 2 new features. At least that i can think of off the top of my head. The search feature is gone from the start menu. The kernel is updated to 6.1 to match Server 2008. So the guy was a tad wrong. But all the hotfixes are available.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-30-2007, 10:42 AM   #2445 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 224
Default Re: Windows Vista Discussion

my roommate got a Dell computer recently with Vista Home Premium, and its running without lag- I forget what it's called but the "protection and prevention" verification to do everything (delete objects... move them.. install... ) gets rather annoying.. and I see where people said that they just get used to hitting the "ok" button to move on with it- which will cause problems if something is really malware- you just gave it permission to make babies in your baby. But other then that I have no problems with vista - Iam not sure if the prevention matter will be addressed in the SP- making it more intelligent then asking EVERY time you do ANYTHING (and asking 2-3 times if your sure you want to delete a file) but since I won't be buying anytime soon I really don't need to worry on it. lol. I guess lack of budget is good for some things...
Kisskerven is offline  
Old 11-02-2007, 03:16 AM   #2446 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: Windows Vista Discussion

hm? I disabled that crap. now I only get the usual 'are you sure you want to delete this?'

Ask me if i want to move something. honestly now. if im not second guessing myself over something, like I want my OS to do it lol.

I'm lookin around for it right now but I don't even know where to find it now lol

And aero laagged the crap out of me. but im runnign 1GB pc3200 ram lmao. i think thats below vista standards.

Runs smooth as silk without aero tho
__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 11-02-2007, 10:37 AM   #2447 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Windows Vista Discussion

Start>Control Panel>USer Accounts>*Your Account NAme*>Disable User Account Control. That will get rid fo teh annoying prompts for you.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 11-04-2007, 02:33 AM   #2448 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 224
Default Re: Windows Vista Discussion

its not really mine to modify lol but when i get vista those will probably be the first thing to go.

oh and the 1gb RAM laggin- yea.. even vista Basic lags on 1 gig >.< I think vista uses some 60&#37; of your Ram if you only have 1 gig in... not much left for the rest of your work.

mine,however, will have 4gb... aint no stoppin my looks and games.
Kisskerven is offline  
Old 11-04-2007, 07:58 AM   #2449 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Windows Vista Discussion

Vista Basic doesnt lag on 1GB. My laptop run Vista basic on 1GB just fine. It also doesnt use 60&#37;. My laptop has about 40% used. Granted that is still a lot. But it is 60%.

If you want 4GB you will HAVE to get 64Bit. Search the forums you will see that 32Bit does NOT recognize anything more than 3-3.5 GB of RAM. This is a constrant of 32 Bit systems.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 11-04-2007, 08:01 AM   #2450 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Windows Vista Discussion

my step fathers laptop has 1gb ram and it doesn't lag. C2D 1.6 and 2x512mb DDR2...and it's running Vista Home Premium with Aero.
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.