Windows Vista Discussion - Page 218 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2007, 10:32 PM   #2171 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,012
Default

it ran fine on xp but it isn't really too playable in vista
__________________

__________________
AMD Ryzen 5 1400 3.2Ghz
16GB CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400 Ram
Crucial M500 240GB SSD (boot drive)
500GB WD 5000AAKX-001CA0
1.5 TB Seagate ST1500DM003
Zotac Geforce GTX 950 2GB GDDR5
Windows 10 Pro 64 bit
mikee is offline  
Old 02-08-2007, 10:33 PM   #2172 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default

hmm, have you tried the nvidia drivers or do they make your machine crash?
__________________

__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 02-08-2007, 10:39 PM   #2173 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,012
Default

BSOD when I try
__________________
AMD Ryzen 5 1400 3.2Ghz
16GB CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400 Ram
Crucial M500 240GB SSD (boot drive)
500GB WD 5000AAKX-001CA0
1.5 TB Seagate ST1500DM003
Zotac Geforce GTX 950 2GB GDDR5
Windows 10 Pro 64 bit
mikee is offline  
Old 02-08-2007, 10:40 PM   #2174 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default

ouch. i use the M$ drivers, but i havent tried gaming. and with this knowlege i wont try.
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 02-09-2007, 06:44 AM   #2175 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

I run the 100.59 drivers and have played all games just fine. Mikee you need more RAM. At least 1GB to run Vista smoothly. More if you wish to game.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-09-2007, 06:49 AM   #2176 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

I run all the games i have fine in Vista no trouble.

Like Makaveli said mikee you need more ram, vista usees more than XP, leaving your games left with 1/3 of what you have plus your cpu and gfx card isnt great
Mentali$T is offline  
Old 02-09-2007, 07:19 AM   #2177 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,012
Default

I only have one ram slot left but do you think if I add a 512MB stick bringing the ram up to 1280 will improve gaming a little bit until nvidia comes up with stable drivers.
__________________
AMD Ryzen 5 1400 3.2Ghz
16GB CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400 Ram
Crucial M500 240GB SSD (boot drive)
500GB WD 5000AAKX-001CA0
1.5 TB Seagate ST1500DM003
Zotac Geforce GTX 950 2GB GDDR5
Windows 10 Pro 64 bit
mikee is offline  
Old 02-09-2007, 08:11 AM   #2178 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Adding RAM will help you out period. Even if nVidia does come up with Drivers you will still need RAM. The games load alot into memory. Take that into consideration when you think that Vista also uses more memory than XP. So no matter what happens with the drivers you will still be behind since you are using more up front.

So my best suggestion is to check crucial.com and see if you can find a 1GB module that is compatable with your system. You will be ahead of the game then.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-09-2007, 08:16 AM   #2179 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Ohh yeah i forgot. Try to beat this score.

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-09-2007, 08:28 AM   #2180 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

Quote:
Originally posted by Makaveli213
Ohh yeah i forgot. Try to beat this score.

DAAAAMMMMMM!! what rig you got makaveli, thats insane! Mines 5.0 lol! Highest i have is 5.9 which is graphics.
__________________

Mentali$T is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.