Windows Vista Discussion - Page 198 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-03-2007, 01:42 PM   #1971 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

As stated on many sites i visit. This is true. It places a bit more strain on your GPU not CPU. That is why you SHOULD have a Vid Card with DX9 and 128MB of Memory. So that Aero will tax your GPU. If you dont meet the requirements you run Aero Basic. Which wont tax your GPU.

Plus when you run games and Apps that are not Aero Compliant it automaticaaly turns off and runs Aero Basic. So that you dont tax your system.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-03-2007, 06:16 PM   #1972 (permalink)
Ultra Techie
 
Disillusion's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 810
Default

Quote:
Originally posted by Juice Daddy
MSDN Academic Alliance
Proof?

I am also part of MSDN AA, but haven't heard anything about us getting Vista.
__________________

__________________
CPU: Intel i7 2600k @ 4.4 GHz
Cooler: Cooler Master V8
Mobo: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR3 1600 MHz
GPU: EVGA 560 Ti
HDD: Cruicial M4 SSD 128 GB
HDD 2: WD VelociRaptor 300 GB
PSU: Corsair TX650w
Case: Corsair 600T Graphite Series
Disillusion is offline  
Old 01-03-2007, 07:00 PM   #1973 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

I'm an admin here in the UK and we have Vista on MSDNAA now but haven't made it available to students yet.The main problem is serials we have to give them out manually. Although its different for other countries I know america MSDNAA has Vista too contact your admins and they will let you know whats going on.

what students see on MSDNAA is different from admins we select what software the students can see just because vista isn't listed doesn't mean its not there . Your admins probably just need to activate it or have not been given any serials yet.

UPDATE: well got an email today about MSDNAA Vista we will have serials for it in 30 days until then we can download them. Shame their website is full of rubbish i cant find them to download . So we are waiting 30 days till we get some keys we do it via ELMS which is the direct download other places use different methods.

Also worth noting the only version we get is Vista Business edition 32bit so far maybe more as the year progresses.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 01-05-2007, 07:53 AM   #1974 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default

Is Vista Business good for gaming like XP Pro? or do i have to get Home Premium?
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 01-05-2007, 08:25 AM   #1975 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

Quote:
Originally posted by vernong1992
Is Vista Business good for gaming like XP Pro? or do i have to get Home Premium?
So far vista for directx 9 games isnt as good as xp pro, but obviously with directx10 around the corner the upgrade is a must for most pc gamers.

heres a run down of the versions of Vista and their features:
http://www.extremetech.com/article2/...2068919,00.asp
__________________
baronvongogo is offline  
Old 01-07-2007, 11:18 AM   #1976 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Microsoft Virtual Labs has launched a Windows Vista Business Edition Test Drive website.

On it you can try some of the new features available in Vista Business in different scenarios without having to install the OS on your computer.

The website shows off features like Windows Meeting Space, Windows Sidebar, Internet Explorer 7, Windows Mail and Windows Sync Centre.

Each Feature has a demonstration video and interactive scenarios to try.

http://www.windowsvistatestdrive.com/
__________________
Osiris is offline  
Old 01-09-2007, 05:33 AM   #1977 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

Does anyone know how to extend the 30 day activation period on vista, and if I fail to activate it whats the worst that happens? just running in low function mode?
__________________
baronvongogo is offline  
Old 01-09-2007, 07:34 AM   #1978 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default

ya low function mode, it says this version is not genuine,just nagging u to validateor use different product key, 30 mins of limited use, its horrible all u can do is use internet explorer.......
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 01-09-2007, 08:10 AM   #1979 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

I read some posts online that say if the Internet access is cut after activation then it goes into reduced functionality mode. Can anyone confirm this? also isn't RFM where just IE works for an hour and it nags you 24/7 to activate.

EDIT: I left a message in the vista forums and got a reply:

http://windowshelp.microsoft.com/com...g=en&cr=US&p=1

"Windows Vista does not require an internet connection, it'll run in normal mode without one, once activated."
__________________
baronvongogo is offline  
Old 01-09-2007, 09:15 PM   #1980 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

When Microsoft introduces its long-awaited Windows Vista operating system this month, it will have an unlikely partner to thank for making its flagship product safe and secure for millions of computer users across the world: the National Security Agency.

For the first time, the giant software maker is acknowledging the help of the secretive agency, better known for eavesdropping on foreign officials and, more recently, U.S. citizens as part of the Bush administration's effort to combat terrorism. The agency said it has helped in the development of the security of Microsoft's new operating system -- the brains of a computer -- to protect it from worms, Trojan horses and other insidious computer attackers.

"Our intention is to help everyone with security," Tony W. Sager, the NSA's chief of vulnerability analysis and operations group, said yesterday.

The NSA's impact may be felt widely. Windows commands more than 90 percent of the worldwide market share in desktop operating systems,

The Redmond, Wash., software maker declined to be specific about the contributions the NSA made to secure the Windows operating system.


http://www.washingtonpost.com/wp-dyn...0801352_2.html
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.