Windows Vista Discussion - Page 123 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-20-2006, 07:45 AM   #1221 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 67
Default Re: Here you go.

wow this's good, but how come when i run the this program and i start system scan , it came out with the error box say " Window Vista Advisor could not connect to the server " , ...any advices... ? thanks
Quote:
Originally posted by Makaveli213
Wondering if your machine can handle Vista. Any version of it? Well here you go.

Microsoft Windows Vista Upgrade Advisor Beta 1 Release Build 1.0.0.18

Windows Vista Upgrade Advisor is a small application that you can run on your current Windows XP-based computer to find out if it's ready for an upgrade to Windows Vista. When you run the Upgrade Advisor, it will scan your computer and generate an easy-to-understand report of any known system and device compatibility issues, along with recommendations on how you can get your PC ready for Windows Vista. Microsoft plans to add functionality to Upgrade Advisor, such as checking how your software applications will run with Windows Vista. Download the beta version today and check this site in a few months for a new version.

>> Download: Microsoft Windows Vista Upgrade Advisor | Mirror
>> Source: FileForum

Here is a screenshot of it when i ran it on my PC.
__________________

__________________
cuong
snoopyAU is offline  
Old 05-20-2006, 08:37 AM   #1222 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

http://www.microsoft.com/windowsvist...r/default.mspx

According to that site M$ has taken this off its servers for now. That is why we are getting this error. I got it also when i just tried it. It is most likely that M$ is preparing for Office 2007 Public release and the Vista Public release. They knew they would need all the bandwidth so they took this off their servers for now.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-20-2006, 11:14 AM   #1223 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Here is my computer specs, its also on my sig:

Celeron 2.66 Ghz
512MB RAM
40GB HD
Intel 845 chipset

I have already tried Office 12, and it works very fast, but will my system run Vista? I just got a CD of it, and want to know if its worth installing?
talldude123 is offline  
Old 05-20-2006, 11:20 AM   #1224 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

i just downloaded the Vista Upgrade advisor, and everything looks OK, except for my graphics chipset, which i agree, is a little underpowered. Its an Intel 845 chipset, with 64MB dedicated memory.
talldude123 is offline  
Old 05-20-2006, 11:20 AM   #1225 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

MS can't afford enough bandwidth for the people? Have they tried mirrors or is that a threat to their propietary code?


Talldude you can run all of areo's features despite what Microsoft is saying, with 64 megs of dedicated memory you "can" get all the features but I'm not sure on the speed and stability.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 05-20-2006, 11:48 AM   #1226 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,012
Default

how big of a download is the upgrade adviser??
__________________
AMD Ryzen 5 1400 3.2Ghz
16GB CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400 Ram
Crucial M500 240GB SSD (boot drive)
500GB WD 5000AAKX-001CA0
1.5 TB Seagate ST1500DM003
Zotac Geforce GTX 950 2GB GDDR5
Windows 10 Pro 64 bit
mikee is offline  
Old 05-20-2006, 01:03 PM   #1227 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

its 4MB. I guess 20 minutes on dial-up and 30 secs on cable?
talldude123 is offline  
Old 05-20-2006, 11:32 PM   #1228 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

lol, i dl'd it in 5 seconds

but Makaveli213 - i am signed up with a connect account, and the only things i can apply for suck... like "SMS 2003 R2 - Open Beta" . how do you get the office 2007 beta? Is it going to be availible the same time as vista (for public release?)

thatd be so cool if office was bundled w/ vista.... too bad you can't spell M$ w/o $

i actually noticed the whole canada thing with the codenames. I've been to what is it, like the longhorn cafe or something. not sure if it was THE longhorn, but it sure was A longhorn. Not to mention wistler is only a few miles away

But oh yea, how exactly can i get on board the new betas for the successor of vista... just check that site and apply?

thanks for all the help so far
__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 05-21-2006, 06:58 AM   #1229 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Well the Office Beta is going to go public at the same time as Vista. At this point there has been no info on how to get into them. But when i find out i will be sure to post it.

Other than that To get into the Vienna Beta your guess is as good as mine. The development isnt even gonna start until Vista is complete. So they wont even start that until sometime in 2007. Plus it will only be a 64 Bit OS. The tentative release for that is sometime in 2010 for Codename Vienna.

But right now your best bet is to apply for the SMS Beta and try it out. Send in a couple of bug reports and get into the newsgroups. More Betas will become available after you start to sign up for a few. But if you never sign up for any you wont start to get more invites.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-21-2006, 07:44 PM   #1230 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

ok... so you have to do the "boring" betas to get the "good" betas?

im so excited for the new GUI... i hate this "fisher price toy" look to XP

: puke :
__________________

__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.