Windows Vista - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-03-2006, 08:14 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 506
Default Windows Vista

Anyone know the minimum requirements for windows vista i heard they were: Minimum system requirements will not be known until summer 2006 at the earliest. However, these guidelines provide useful estimates:
•

512 megabytes (MB) or more of RAM
•

A dedicated graphics card with DirectX® 9.0 support
•

A modern, Intel Pentium- or AMD Athlon-based PC.

But cnet says to take full advantage u woulld have to have a 6088 graphics card at least, dual core processors, and 2gb ram.

Please only post ideas of the requirements, no lectures or stuff like HOW could we possibly know the requirements crap. Im just looking for theorys.
__________________

wolfeyes89 is offline  
Old 01-03-2006, 08:21 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

http://www.techist.com/showthread.ph...m+requirements
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 01-03-2006, 08:41 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Warez I have many doubts if that is true. But we will know in Feb when the feature complete version is released.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 01-03-2006, 09:15 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

thats just what i found..
__________________
Osiris is offline  
Old 01-04-2006, 12:07 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 239
Default

That may be the requrements to use the Aero Glass feature, but there is no way the requirements for this "Operating system" are going to be that high, especially since Microsoft markets to the average user and most PCs being sold in retail stores now still have only 256MB of RAM and integrated graphics.
BandwidthHogg is offline  
Old 01-04-2006, 12:55 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 506
Default

whats the aero glass feature is it the one that makes the dektop 3d and stuff.
__________________
Alienware Full Tower Aurora Case
ABIT AV8 1.5 SOCKET 939 K8 MB
Amd X2 4800 socket 939
CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200)
2x 500gb Seagate Barracuda 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s (running at 1.5 Gb/s)
Radeon X1950PRO AGP Xtreme Gamer Edition AGP x8
Logitech Z-5500 Digital
Creative SOUND BLASTER X-Fi Fatal1ty FPS 7.1 Channels
VIGOR GAMING CLT-M2A 92mm Thermal Electric CPU Cooler
SeaSonic M12 SS-700HM ATX12V (700 watts)
Logitech G15
LG Flatron Wide 24in
Razer Copperhead Green (First Edition)
AHS 615 Gaming Headset
Windows Vitsa Ultamite (running at 32-bit)
wolfeyes89 is offline  
Old 01-04-2006, 07:42 AM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

At this current time there are no definative answer to the demands of Vista. Since it is still in Beta testing they have not gotten the requirements for it down yet. They have just finished adding all the features to it and are now trying to work out all the bugs. After that it will be to get the requirements down to work on average systems.

But for right now 512MB RAM with a DX9 Card and a P4 at 2.6 or higher is recommended. That is to run Vista effectively with full features and barely any lag. There is a memory leak that M$ does know about that happers the system. Nothing has been done to fix it to date.

Aero Glass is just that. It allows you to see windows that are benith the current window. There is a "Flip 3d" that tiles the open windows on screen for you to see all of them you have open. It looks like this:


Other than that there is nothign definate that can be said of Vista at this current time as it is still in Beta.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.