Windows UE - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2008, 05:04 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 50
Default Windows UE

After installing on 2 machines Windows UE neither of them has any sound. The sound adapter seems fine in the device manager. Also I checked the BIOS just in case but everything seems fine. Tried to update the sound drivers but it says that it has the lastest. Then when I try to play something comes a message about a problem with the sound card. Both machines were perfectly fine before this install. They were running XP pro.

What could be the problem?

Thanks for any help you can give me.
__________________

snake is offline  
Old 02-17-2008, 05:06 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Windows UE

Sound card drivers are not Vista Compatible?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-17-2008, 05:12 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 50
Default Re: Windows UE

That I do not know but Im going to check though. What I know is that this Unattended Edition of XP comes with a lots of useful programs. It runs faster too. Its like an XP Black in that sense.
snake is offline  
Old 02-17-2008, 05:25 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: Windows UE

Hello,

What message do you get exactly?

And as already mentioned, ensure that you've installed an audio driver that is Vista compatible.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 02-17-2008, 05:34 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 50
Default Re: Windows UE

Sorry for this stupid question but Im kind of new on this- How do I check the drivers are Vista Compatible? Also when I try to update them it says they are ok.

thanks for the help you are giving me!
snake is offline  
Old 02-17-2008, 05:50 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Windows UE

This is a hacked version of XP. Not Vista. It includes apps and stuff like that. This means that the drivers that were included were wrong. Get the right drivers.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-17-2008, 07:03 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 50
Default Re: Windows UE

Already installed the drivers that came with the motherboard CD - still the same problem.
snake is offline  
Old 02-17-2008, 08:42 PM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Windows UE

Get the updated drivers from the website for the sound card. Since it is a hacked XP they could have fubared something with the sound.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-18-2008, 08:07 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 50
Default Re: Windows UE

OK man. Ill try that out and post results as soon as I can.

Thanks.
snake is offline  
Old 02-19-2008, 08:35 AM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 50
Default Re: Windows UE

Did What you told me and everything went fine; it was a driver problem. Have sound again.
Thanks man. Thanks to everyone else who helped.

Cheers
__________________

snake is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Home Edition Troubles ChemicalMonkey Microsoft Windows and Software 34 01-20-2008 09:26 PM
friends log Static_11 HijackThis Logs (finished) 11 11-25-2007 10:27 PM
Download Windows Vista Service Pack 1 Beta Osiris Microsoft Windows and Software 0 10-14-2007 11:57 AM
Windows Vienna (Blackcomb) mssssee2 Microsoft Windows and Software 16 09-23-2007 03:57 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.