Windows not letting me use sound? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-08-2006, 10:33 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 750
Send a message via AIM to NOGA
Question Windows not letting me use sound?

Hi Guys

I know sound fixes are sooo anoying to fix but im really asking for your help.

When I tryed to play a movie the other day, I found out that I couldnt play it. I had no working sound.

So I tryed a reinstal of the drivers, half way though it windows said that it wasnt a trusted name and I said that I would continu anyway. When I restarted the computer there still was no sound. Im not even getting a little sound icon on in my task bar.

I think windows either screwed up the instalation or isnt letting the driver run when it boots.

Can some one give me some ideas or help me with this.

Thanks, Noga

P.S. (specs in sig lanlover9100) onboard sound
__________________

__________________
<a href=\"http://imageshack.us\"><img src=\"http://img209.imageshack.us/img209/7308/sigset7kw.jpg\" border=\"0\" width=\"468\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
NOGA is offline  
Old 03-08-2006, 10:45 AM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Okay right click on My Computer>properties>Hardware>Device Manager. Any device that has a yellow ! or ? there is a problem with that driver.

Click on the device and go to the driver tab. See if you can update the driver. If not uninstall it. Reboot and then re-install the drivers again.

Hopefully this will help.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-08-2006, 11:01 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

goto start-->run-->sysdm.cpl-->hardware-->driver signing and set it to "ignore" , i assume the sound is onboard. maybe its not enabled in the bios? check it out , if it is enabled in the bios then i suggest youll uninstall the sound driver then install the chipset driver and the sound driver after it , also are you 100% sure you used the right sound driver? what motherboard do you have?
jeremy is offline  
Old 03-08-2006, 03:43 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 750
Send a message via AIM to NOGA
Default

ok

nothing bad under device manager

also ill try the stuff jeremy said give me a min
__________________
<a href=\"http://imageshack.us\"><img src=\"http://img209.imageshack.us/img209/7308/sigset7kw.jpg\" border=\"0\" width=\"468\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
NOGA is offline  
Old 03-08-2006, 05:14 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

install everest to tell you the name of the sound driver

http://rapidshare.de/files/2107585/e...me201.exe.html
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-08-2006, 05:44 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 750
Send a message via AIM to NOGA
Default

Quote:
Originally posted by EricB
install everest to tell you the name of the sound driver

http://rapidshare.de/files/2107585/e...me201.exe.html
have it, dont se anything whats the feild?

also jeremy, its not letting my stay at no asking, i click it, it looks like its checked, but when i press ok and check if it worked it goes back to ask

this is making me mad
__________________
<a href=\"http://imageshack.us\"><img src=\"http://img209.imageshack.us/img209/7308/sigset7kw.jpg\" border=\"0\" width=\"468\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
NOGA is offline  
Old 03-08-2006, 05:58 PM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-08-2006, 06:13 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 750
Send a message via AIM to NOGA
Default

Quote:
Originally posted by EricB
i got nothing!
__________________
<a href=\"http://imageshack.us\"><img src=\"http://img209.imageshack.us/img209/7308/sigset7kw.jpg\" border=\"0\" width=\"468\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
NOGA is offline  
Old 03-08-2006, 06:19 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

EricB, pc info softwares like everest cant possibly determine that info if the driver is not installed

in everest get into motherboard-->motherboard
look in "motherboard name" and report back or take a screenshot and ill get you a link to the audio driver , theres a chance you downloaded the wrong one
jeremy is offline  
Old 03-08-2006, 06:27 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 750
Send a message via AIM to NOGA
Default

no theres not i got it right from dfi i know alot about computy btw :P

its a DFI lanparty 875P-T
__________________

__________________
<a href=\"http://imageshack.us\"><img src=\"http://img209.imageshack.us/img209/7308/sigset7kw.jpg\" border=\"0\" width=\"468\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
NOGA is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.