Windows media player takes a while - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-24-2006, 04:12 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 28
Default Windows media player takes a while

I have noticed that on my new faster rig that windows media player takes a while to play mpgs. It isn't slow opening the application but actually playing the video. If i click or drag an mpg or wmv file into it it takes time to play.

Thing is my slow laptop doesn't seem to have this problem.

If we cant find and fix the problem does anyone have any suggestions for another (free) player that is good to use.
__________________

thedougster is offline  
Old 05-24-2006, 04:24 PM   #2 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Try updating the codec
__________________

Law is offline  
Old 05-24-2006, 04:26 PM   #3 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Using Divx codec or the player if you want http://www.divx.com/divx/play/download/?hp3playdl
Law is offline  
Old 05-24-2006, 04:31 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 28
Default

Sorry if this sounds stupid but how do you update the codec?
thedougster is offline  
Old 05-24-2006, 04:33 PM   #5 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Download the divx player/codec package from the link I provided. After just double click on it and install.
Law is offline  
Old 05-24-2006, 04:36 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 28
Default

Cheers I will give it a try and let you know if it works
thedougster is offline  
Old 05-24-2006, 04:41 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 28
Default

During install it came up with something about not finding original 2250 in the dynamic link library PX.dll.

Same thing happens when i try opening the player.

Any ideas?
thedougster is offline  
Old 05-24-2006, 04:44 PM   #8 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Try rebooting your computer.
Law is offline  
Old 05-24-2006, 08:44 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Have you updated to the latest Windows Media Player version 11?
talldude123 is offline  
Old 05-24-2006, 10:41 PM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

all WMP versions use the same system requirements. I'm thinking something's wrong with your audio card.
__________________

talldude123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.