Windows media player 9 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-05-2006, 02:19 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Default Windows media player 9

I having trouble viewing media clips sent to me my email. Everytime I go to view them the screen on windows media player is blank. I went to the tools menu and selected all the different types of files this did allow me to view DVD's, but I still can't view media files sent to me through email. Could some one pleasse help me?
__________________

Knipper is offline  
Old 02-05-2006, 02:31 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

update to wmp10 and see what happens
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 03:33 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Default

I tried that already and it was the same problem, that's when I went back to Media player 9. I am also having problems with my screen saver not activating. I was wondering if the problems could be related. My computer is Gateway laptop with a Radon 320m video card. I have checked and double checked all my settings and nothing seems to work. I am beginning to think that there is a problem with my video card. Although my display picture is fine and I can view DVD and other media. It seems to be certain files sent to me by email that I can not watch on the media player. I have even checked for updates for the video card, but I can't find any that will work.
Knipper is offline  
Old 02-05-2006, 06:09 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

which file extensions are you having issues with?
__________________
Osiris is offline  
Old 02-06-2006, 03:04 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Default

The files that it will not play is wmv and mpeg files. I already went to the tool opition and selected play all file types. Still nothing works. This all started after I reformat the computer. I feel that I missing a driver I just don't which one. Could the problem be in my video card.
Knipper is offline  
Old 02-06-2006, 11:39 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

http://www.free-codecs.com/
__________________
Osiris is offline  
Old 02-06-2006, 12:43 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Default

I am halfway there my screen saver now works. I went to the free codec’s web site and download and installed Windows Xp codecs, but still no luck when viewing wmw files or any other files. Is there away to install the codecs to Media player 10? Or does it Media player 10 recognizes the codecs right away? Thanks for all your help.
Knipper is offline  
Old 02-06-2006, 05:50 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

have you tried an alternative music program?
talldude123 is offline  
Old 02-06-2006, 08:22 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

it should recognixe them
__________________
Osiris is offline  
Old 02-07-2006, 12:38 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Default

I know it should, but it does not regonize the files at all. The only thing I hear is the sound. Is there anything else I can check beside Codecs? Could there be a problem with the video card? I would really like for my Media player to work. Thanks for all your help.
__________________

Knipper is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.