Windows ME Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-10-2003, 02:12 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 15
Question Windows ME Question

I have a CPU that was neglected for a bit before being given to me. It boots and starts Windows ME (after I press F1 on bootup screen that says system is unworkable or has changed) but when it goes to detect hardware settings, it stays at 0% and doesn't respond further. Is there any hope? I would like to clean the hard drive and reinstall the OS. Any help would be appreciated!

Thanks!!
__________________

Leila is offline  
Old 06-10-2003, 03:44 PM   #2 (permalink)
Veteran Techist Member
 
Slam'n Systems's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Albany, NY
Posts: 828
Default

uhmm...Can you get into Dos? and this doesnt have anything to do with a CPU im pretty sure!
__________________

__________________
3DMark FireStrike Ultra: 4,266
3DMark FireStrike: 12,043

  • Intel Core i7 920 Overclocked 3.2Ghz - Megahalem Cooler
  • eVGA E758-A1 X58 Intel LGA 1366 Motherboard
  • Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 RAM
  • MSI Armor OC 8GB GeForceģ GTX 1070
  • eVGA 650W G2 Modular Power Supply
  • Thermaltake Armor+ Full Tower Case
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD
  • Corsair Force LE 250GB SSD
  • OCZ Vertex 30GB SSD
Slam'n Systems is offline  
Old 06-10-2003, 03:59 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 500
Default

Slammin''' Yer Killin' me!!!

I would just throw a boot disk in it and fdisk, format , reinstall,,

if you cant boot it properly with a boot disk ( to the a:\ prompt) then you may have hardware issues,,

but nothing lost is nothing gained,, give it a shot,,

blow it away!

cheers,.
__________________
Crash Abbott
MCSE, MCP+I, A+

\"You\'re the Disease, and I\'m the Cure!\"
CrashAbbott is offline  
Old 06-10-2003, 06:04 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2003
Location: US
Posts: 3,313
Default

... and on top of what CrashAbbott and SS has told ya, if at all possible, get rid of ME, it is the worst OS out there.
__________________
You could say I've been around.
Shakie
Shakie is offline  
Old 06-10-2003, 06:09 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,015
Default

whats your system specs? cpu, ram, video card, hard disk?
devlish96 is offline  
Old 06-11-2003, 10:27 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 15
Default

"Virgin Techie" is the perfect way to describe me! I can't quite figure out how to get to a DOS prompt, because it stops at the "Press F1" message and goes into ME after it's been pressed. I'll be back with specs, Devlish...

If anyone has any ideas on how to get me to a DOS prompt, please let me know...until then, I'm on a hunt for a boot disk download.
Leila is offline  
Old 06-11-2003, 12:23 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 500
Default

http://www.bootdisk.com

get the win 98 boot disk,, that should do the trick,,

download it,, on a PC that works,, and extract it to a Floppy A disc,,

take the disc and put it into the Old Me Machine,, turn on the power,, the pc will boot,, and if all is good , it should read from A drive first (fingers crossed)

once the disc is read it will ask how you wish to start, pick WITH CD SUPPORT,,,

and after loading a couple of other drivers and small utilities, it will come to a DOS prompt A:\

cheers,
__________________
Crash Abbott
MCSE, MCP+I, A+

\"You\'re the Disease, and I\'m the Cure!\"
CrashAbbott is offline  
Old 06-11-2003, 01:11 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 15
Default

All right...got it to boot up to the Win 98 Boot Disk, and I formatted the hard drive. How do I install the OS now? I would like to see if it will hold XP, as that is the only OS software I have to install on it...I tried running setup from D: but it says that it can't be run from DOS.
Should I FDISK or repartition before I do the OS installation? You guys have been the greatest...
Leila is offline  
Old 06-11-2003, 01:36 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,015
Default

Quote:
Originally posted by Leila
All right...got it to boot up to the Win 98 Boot Disk, and I formatted the hard drive. How do I install the OS now? I would like to see if it will hold XP, as that is the only OS software I have to install on it...I tried running setup from D: but it says that it can't be run from DOS.


this is why i asked for specs. i wanted to see whether your pc will be able to handle xp. anyway,...if you're planning to install xp,...i suggest you get a bootable XP cd..and boot from it...it'll do all the formatting and installing. it'll also let you choose your partitions..you can also repartition your hd...etc. it's simple...and ideal for beginners.
devlish96 is offline  
Old 06-12-2003, 10:20 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 15
Default

All right...thanks for all of your help, guys...it wouldn't hold XP (it has a 300 mHz Pentium and not enough RAM) so I installed 98 SE on a clean hard drive. Thanks for walking me through it!
__________________

Leila is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.