Windows me Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-25-2004, 08:06 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 7
Default Windows me Question

Ok I have windows 98 on my lap top.Its a pentium 120 I know it not A fast computer but I am haveing so many problems with 98. I was wondering if there was any way I could install windows Me on this computer.When I try to install it A window pops up saying I need A 150 or higher. I was wondering if I could go around that and get rid of windows 98...Any help would be appreciated ..Niobe
__________________

Niobe1 is offline  
Old 09-25-2004, 11:22 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

98 is more stable than ME. ME was the worst thing to hit the market with memory leaks, frequent crashes etc... I would stick to 98 if I were you.
__________________

__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 09-26-2004, 12:13 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default Re: Windows me Question

Quote:
Originally posted by Niobe1
Ok I have windows 98 on my lap top.Its a pentium 120 I know it not A fast computer but I am haveing so many problems with 98. I was wondering if there was any way I could install windows Me on this computer.When I try to install it A window pops up saying I need A 150 or higher. I was wondering if I could go around that and get rid of windows 98...Any help would be appreciated ..Niobe
What problems are you having with 98
derrmc is offline  
Old 09-26-2004, 11:34 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 261
Send a message via Yahoo to mre30
Default

If anything I would do a reinstall of 98 instead of going to ME like zerozero said ME sucks
mre30 is offline  
Old 09-26-2004, 07:06 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 7
Default

The problem I am haveing is it is not picking up the cd rom.I bought the laptop used and I dont have A copy of 98 but I do have a copy of windows ME. I thought that I might have A bunch of currupted files on 98. for it not to pick up the cd rom so I thought I would just reinstall windows ME.
Any Ideas?
Niobe1 is offline  
Old 09-27-2004, 03:52 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

Is your CD ROM detected in the bios (will be displayed during POST or hit alt key at startup to check if it is detected). If YES then:
under 98, go into device management (control panel, system, hardware, device manager), locate CD-ROM and delete it. Reboot and windows will install a fresh set of drivers.
Post back here if that doesn't fix it and post your system specs for the laptop.
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 09-27-2004, 10:20 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Win98SE is the most stable MS-OS short of XP-Pro.

I wouldn't touch WinME with a ten foot pole...and neither would MS.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 09-27-2004, 10:28 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

winME is the farmost worst operating system coming out of MS Development.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 09-27-2004, 10:35 AM   #9 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Quote:
Originally posted by ShoobieRat
Win98SE is the most stable MS-OS short of XP-Pro.

I wouldn't touch WinME with a ten foot pole...and neither would MS.
...and win2k is very stable
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 09-27-2004, 11:00 AM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Quote:
...and win2k is very stable
Microsoft, as well as several other OS sites, marked 98SE as more stable than Win2000 and NT.

Kinda cool for lil' ol' Natsie.
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.