Windows Me Boot cd problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-09-2006, 09:45 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 24
Unhappy Windows Me Boot cd problem

Found my Original Windows Me Compaq Cd trying to run cd but it will not work says there are only two files on cd Bootsect and Bootcat. Was wondering what I am doing wrong or if its not even my fault. Any help would be apreciated
__________________

DeathGod is offline  
Old 11-10-2006, 01:39 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 263
Default

How are you viewing it? Are you booting from the Windows ME CD? It requires you to boot up from CD, not run it from Windows.

You will need all the CDs, and run them in sequence.
__________________

__________________
---
penfold

www.futurelooks.com/
www.megatechnews.com
penfold is offline  
Old 11-10-2006, 02:02 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Yep sounds like you are trying to run this within in windows, which would show the files you are speaking of...or it is not the first boot CD in a sequence of recovery CD's. Be sure you set the BIOS to boot from the CD-ROM first then try to boot off the CD and strike a key when prompted..that should start the process.
Win2kpatcher is offline  
Old 11-10-2006, 02:33 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 24
Default

Im not running it in windows when I insert my Boot Cd the monitor dislpays black screen with white lettering indicating my cdreom drive as N: then does nothing but go to A: or C: which seems to be the same drive and since I have no A: drive than that kinda confuses me. I have also already gone to bios and put cd as first. And this is the only Cd in the boot sequence. Could the CD just be broken or is it an internal error with reading the cd
DeathGod is offline  
Old 11-10-2006, 02:52 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 24
Default

Here is what exactly happens:

Starting windows 98...
Microsoft RAMDrive Version 3.06 virtual disk C:
Disk Size: 3,075 k
Sector Size: 512 bytes
Allocation Unit: 2 dectors
Directory Entries: 64

ATAPI IDE Cd-Rom Device driver verison V 1.23A
1 drive(s) detected
unit 1: Master IAQ 15, I/O address 0x0176
Mode Prepare code page function completed
Mode Select code page function completed
MSCDEX Version 2.25

Copyright (C) Microsoft Corp. 1996-1995. All rights reserved
Drive N:= Driver IDECD001 unit 0

A:\>



Thats it cant run anything cant even exit out of it any idea?
DeathGod is offline  
Old 11-12-2006, 10:21 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 24
Default

So is any of this info helpfull or am I just missing something right in front of me?
DeathGod is offline  
Old 11-19-2006, 02:59 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 263
Default

If your Windows is not working, it sounds like your hard drive is bad because your RAMdrive is mapping to C: (unless it's a new hard drive that has never been fdisked or formatted).

If your Windows works, are you using some sort of GoBack or some other hard drive management software? That would cause it to not map the drive to C:
__________________
---
penfold

www.futurelooks.com/
www.megatechnews.com
penfold is offline  
Old 11-20-2006, 12:32 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 24
Default

The windows is XP and since it is not the original and came with my other cpu (dell) the activation key does not work. So instead of reformating every 30 days I tried to use my original ME disk for this comp. My Hardisk is working in perfect order. Does windows even sell Me anymore? Mabye Ill just go out and buy a new one.
DeathGod is offline  
Old 12-29-2006, 01:37 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 24
Default

Okay I got the disk to work but im at another impass. The disk is telling me there is no user or factory image on the ****. Could it be dammaged or something else. And if this dont work anyone know were I can get Linux?
DeathGod is offline  
Old 12-29-2006, 09:48 PM   #10 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

delete the xp partition with powermax, then install me
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.