windows loop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-22-2008, 01:14 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jan 2008
Posts: 51
Default windows loop

Hello all
I have a problem starting windows. What happened was one day in a land far away windows locked up so the pc was turned off and then rebooted. It went through the start up and got as far as the windows logo with the pulsating bar on the third pulse it jumps to the option screen (safe mode, normal, last known good config). Have tried all the option which again goes as far as the windows logo 3 pulse and back to the option screen and that loop would continue for ever.

If anyone knows how to break the loop and start windows that would be great


P.s its windows xp home

pspec is offline  
Old 03-22-2008, 02:15 PM   #2 (permalink)
True Techie
cichlidkeeper91's Avatar
Join Date: Sep 2006
Posts: 210
Default Re: windows loop

Do you have a windows cd. You should try to repair. Some of the system files are probably corrupt.

cichlidkeeper91 is offline  
Old 03-22-2008, 08:03 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
KSoD's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: windows loop

As stated ^ a repair is your best option.
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-23-2008, 03:04 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jan 2008
Posts: 51
Default Re: windows loop

thanks will try it to day

thanks again
pspec is offline  
Old 03-23-2008, 02:14 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jan 2008
Posts: 51
Default Re: windows loop

windows repair worked

pspec is offline  
Old 03-23-2008, 02:16 PM   #6 (permalink)
peterhuang913's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: windows loop

Yea. It was probably a corrupt Windows file and the repair did the trick.


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista Service Pack 1 - for you 4gb people :) atomic tofu Microsoft Windows and Software 16 03-19-2008 05:11 PM
Home Edition Troubles ChemicalMonkey Microsoft Windows and Software 34 01-20-2008 08:26 PM
Download Windows Vista SP1 RC1 Osiris Microsoft Windows and Software 0 12-06-2007 08:37 AM
Download Windows Vista Service Pack 1 Beta Osiris Microsoft Windows and Software 0 10-14-2007 10:57 AM
Windows Vienna (Blackcomb) mssssee2 Microsoft Windows and Software 16 09-23-2007 02:57 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.