Windows Licensing questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-06-2007, 09:37 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Lightbulb Windows Licensing questions

I currently own a single copy of Windows XP, which I use on my gaming rig. I also have a multimedia rig which I would like to, at some point put Windows XP on. I understand that 1 license means you can install it on 1 computer.

Hypothetically, I was was to get the Vista (whichever flavor) UPGRADE.... Can I upgrade to Vista on my gaming rig, and be ok to then put Windows XP onto my media rig? I can only imagine that doing this would be against the EULA, but I am not sure...

Thanks all!
__________________

__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 04-06-2007, 09:41 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Windows Licensing questions

I highly doubt it would work 100%.

What I mean by that is: Im sure it will upgrade/install fine, but sooner or later you may not be able to get updates from microsoft on one of the machines.

Now, this may not be that big of a deal if the multimedia one isn't connected to the internet.

So try it, see what happens.
__________________

Ste is offline  
Old 04-06-2007, 10:10 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: Windows Licensing questions

I know it would WORK to install them on different PC's, because I have an old Win 98 license, and I install it on all my new (old, but new to me) PC's to just make sure everything works, then I wipe them, an use for parts or whatever...

I just wasn't sure about the licensing, becuase if I were to get Vista, I know it would be a separate license, with a separate key....
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 04-06-2007, 12:15 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Windows Licensing questions

Technically no. But yes it would work. Since the Gaming Rig would have Vista the XP license would still be valid but not in use and therefor could be used on the MultiMedia Rig.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-12-2007, 06:20 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2004
Location: USA
Posts: 1,178
Default Re: Windows Licensing questions

I would think MS would be smart enough to track the old key and see that it's in use...I mean, they are charging quite a bit less for the "upgrade" version. With that, I'll place my bets on: it'll work at first, but soon caught by their "genuine" nonsense, and of course be against the EULA.

But I would try and see what happens...as arguing with MS's outsourced employees is always fun!
__________________
Vormund is offline  
Old 04-14-2007, 04:13 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: Windows Licensing questions

not really ive actiated my copy of xp 20+ times until i got the phone call thingy to call them but i just used winpatcher instead, also i just used the pdx crk for vista, its easier this way
TheEnd187 is offline  
Old 04-14-2007, 04:23 AM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Windows Licensing questions

just install vista. don't activate. install it again. activate this time
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 04-14-2007, 05:08 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dublin, Ireland
Posts: 48
Default Re: Windows Licensing questions

I would suggest that as you are UPGRADING to Vista, MS will disable your XP license.
SirMille is offline  
Old 04-14-2007, 06:29 AM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: Windows Licensing questions

Install 98 on the rig you want to put Vista on, and upgrade it. Put XP on the other rig.

Vista invalidates the serial of the Windows it upgrades over, making it unable to be used on another machine. Better to throw away a 98 key than a XP key.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
windows xp file sharing coolray Microsoft Windows and Software 3 01-06-2008 06:08 PM
Windows Home Server SDK Available Osiris Microsoft Windows and Software 0 04-05-2007 11:21 PM
Windows blue screen!please help 54myg3r0 Hardware Repairs and Troubleshooting 5 04-03-2007 01:00 PM
HELP!! What are the advantages of Running Windows? triple_r Microsoft Windows and Software 3 03-28-2007 03:44 PM
Windows 2003 configure as a mail server , how many email accounts can handle zillah Microsoft Windows and Software 1 03-28-2007 01:11 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.