windows can't find my hard drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-26-2004, 05:42 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Default windows can't find my hard drive

hi everyone,
i'm new to this forum and i have a problem. i just built my second computer on christmas day and everything worked untill i tried to install Windows. I got the 'Welcome to Setup' screen and pressed ENTER, but Windows then told me that there were no Hard drives installed. i've tried installing the correct drivers for the SATA but have had no luck. Any suggestions would be much appreciated. And a merry christmas to you all. thanks.

plowman123 is offline  
Old 12-26-2004, 01:36 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
Join Date: May 2004
Location: /usr/root/mn/us
Posts: 1,118

When you're booting the computer, have you tried inserting the driver CD that came with your SATA drive?

These should contain info for the BIOS on how to access the SATA drive. Then you should be able to continue on to installing the OS.


Its a frigging Laptop, not a Labtop!!!!
bla!! is offline  
Old 12-26-2004, 04:11 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 3

thanks for your response bla!!, but i bought my drive OEM and so it came with no cd's or anything like that.
plowman123 is offline  
Old 12-26-2004, 05:06 PM   #4 (permalink)
Field Engineer
SHAWN's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN

check jumper settings. you shouldnt need drivers. check settings in your bios and make sure that the SATA ports arent disabled
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 12-26-2004, 06:07 PM   #5 (permalink)
Super Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 319
Send a message via AIM to evelmunkey

seems rather basic I know, but check to make sure everything is connected. Usually when problems with hard drive not being recognized occurs it is due to connections. Not sure if same with sata (can someone clarify) but with ide would need to make sure it is setup as master/single.
evelmunkey is offline  
Old 12-28-2004, 01:50 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 3

found the prob.
i was installing the wrong drivers. Whoops. thanks for all your help guys.

plowman123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.