Windows 32 bit Installation problem - A8N-SLI Mobo - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-05-2005, 03:45 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 46
Default Windows 32 bit Installation problem - A8N-SLI Mobo

I recently built a new computer with the following specs:

Asus A8N-SLI Premium Motherboard
AMD64 3000+ processor (1.8ghz)
Nvidia 6200 Video Card
DVD+/- RW drive

I installed a lot of different 64bit OSes to test them out, including Windows XP 64bit. That had pretty poor support for my 32bit games, so I decided to scrap it and go back to using 32bit Windows for gaming until something better came out. Well, when I put my WindowsXP Pro cd in and boot up, it says "Press any key to boot from the CD..." just like usual, so I hit a key and it quickly flashes "Examining hardware" or something to that sort, then goes to a blank screen and sits there. Note that this worked fine with the 64bit Windows though. Anyone have any ideas on this? Thanks!

jhunholz is offline  
Old 11-05-2005, 03:53 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
sPlAtOiD's Avatar
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748

Is your Cd light coming on at all.Sometimes when i do a reinstall or whatnot I get this problem and it just wont read off of the cdrom drive unless i disable the hard drive.Then when its ready to reboot after install i shut it all the way down and reinable the hard drive.But first I check my cd rom to make sure its still working.
Oh and i forgot to ask which are you installing a 32 or 64 bit system and you have a 64 bit prossessor right?

sPlAtOiD is offline  
Old 11-05-2005, 04:07 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
Osiris's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris

Delete the partition first and make a new one then install 32 bit.
Osiris is offline  
Old 11-07-2005, 01:30 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 46

sPlAtOiD: I'm installing 32 bit

Warez Monster: Why would that stop it from booting into the installation program? It would seem to me that it should load at least to the create partition part of the install. I will fiddle with this more tonight maybe.
jhunholz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.