win2k pro to xp pro? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-21-2005, 01:49 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 133
Default win2k pro to xp pro?

is it possable to upgrade win24 pro to xp pro ? iv read some stuff that says you can not do this , true or false?

Also , should i even bother doing it ? wich is the better op system ? i like win2k and have spent sometime learning how to use it , so im very comfy with it , but i think xp is more user friendly and updated for the future.

I know its not recommended to upgrade vs fresh install , but I dont have a full version of xp , will I see a performance drop if i can upgrade to xp ?

If possable , should i uninstall all drivers and service packs before doing the upgrade or will it be fine ?

So basicly Im just looking for reasons not to upgrade and reasons why I should upgrade.

RangerXero is offline  
Old 01-21-2005, 02:02 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626

yes you cn, u need th full version of 2k4 tho, or it wont autorise the upgrade.

My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Old 01-21-2005, 02:08 PM   #3 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 133

win2k sp4 ? is that what 2k4 was supposed to mean .

Any other thoughts on the rest of my questions?
Athlon 64 2800+ clawhammer 512 kb
MSI k8t neo mobo
MSI 6600 gt
samsung 512 mb pc 3200
WD 80 gig ata100 7200 rpm
Onboard sound / realtek 5.1 based sound
7 year old cheap *** 17\" monitor but looks great , im surprised its still running , its bin through 5 computers so far.
RangerXero is offline  
Old 01-21-2005, 02:32 PM   #4 (permalink)
Master Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932

XP-Pro definately runs faster than 2000, but it's a little more of a resource hog. XP sucks up between 128 and 256 mbs of RAM just to run.

You don't need to uninstall anything. You'll be fine. Just upgrade, and as soon as you have control of the desktop again (after loading) connect to the Internet and upgrade to XP service-pack 2. After that you should be fine.

Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 01-21-2005, 06:23 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247

yes, as long as its not 2000 pro being upgraded to XP <U>HOME</U> (or maybe that would be downgraded...)
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.