win xp update problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-24-2006, 12:48 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Default win xp update problem

i am running an hp notebook with win xp home. i went to update windows on a dsl line at a friends house. after i did this i started getting prolbems. i went to restart the computer as it said when windows restarted like normal about 30 secounds later the desktop went a way i could still use it throught the task manger but it was hard to use. what happend?
__________________

justinups is offline  
Old 01-24-2006, 12:51 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Did the updates download and install or did it just hang?
__________________

__________________
brady is offline  
Old 01-24-2006, 03:52 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Default update

i have done win xp updaes several times. they downloaded and install like normal.
justinups is offline  
Old 01-24-2006, 04:01 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Well the desktop disapearing is a malfunction of explorer.exe. Usually the rollback of the last updates would fix this. You can also perform a repair on the OS with your OS disk.
__________________
brady is offline  
Old 01-25-2006, 06:44 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

XP Repair install

Boot the computer using the XP CD. You may need to change the boot order in the system BIOS so the CD boots before the hard drive. Check your system documentation for steps to access the BIOS and change the boot order.
When you see the "Welcome To Setup" screen, you will see the options below
This portion of the Setup program prepares Microsoft
Windows XP to run on your computer:

To setup Windows XP now, press ENTER.

To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R.

To quit Setup without installing Windows XP, press F3.

Press Enter to start the Windows Setup. do not choose "To repair a Windows XP installation using the Recovery Console, press R", (you Do Not want to load Recovery Console). I repeat, do not choose "To repair a Windows XP installation using the Recovery Console, press R".
Accept the License Agreement and Windows will search for existing Windows installations.
Select the XP installation you want to repair from the list and press R to start the repair. If Repair is not one of the options, read this Warning#2!
Setup will copy the necessary files to the hard drive and reboot. Do not press any key to boot from CD when the message appears. Setup will continue as if it were doing a clean install, but your applications and settings will remain intact.
__________________
Osiris is offline  
Old 01-25-2006, 06:54 PM   #6 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

The "Repair Tutorial" should be stickied. Its very important that the repair be done correctly.
__________________
brady is offline  
Old 01-25-2006, 06:56 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Tell someone. I post it several times a week, sometimes a day
__________________
Osiris is offline  
Old 01-25-2006, 07:11 PM   #8 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Do you have an XP Repair Thread open?
__________________
brady is offline  
Old 01-25-2006, 07:12 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

No, you want me to make a new one?
__________________
Osiris is offline  
Old 01-25-2006, 07:17 PM   #10 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

I think you should... however that doesn't necessarily mean it will get stickied. IMO it would serve as a great stickied document. I myself have posted a repair instructional document many times. It would be much easier to send them to the link...
I will talk to some mods...
__________________

__________________
brady is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.