Win XP reboots, BSOD, Help Please! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-20-2005, 05:28 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Angry Win XP reboots, BSOD, Help Please!

When my roommate asked me to help fix her computer, I said sure. That was four months ago. To this day, I regret this decision, for this computer is possessed. I think I should take it to the lake and "exorcise the demons". My latest and currently most serious problem is this.

The computer has started to shut itself down and go into a continuous reboot cycle. On the hard drive, we originally had XP Home installed, but ran into some virus and these random shutdowns (once every other day or so).
I cleaned off the virus and decided to install XP Pro SP2 after backing up and fully formatting the disk.

Once I reinstalled, which I received no errors while doing, we still had the random shutdowns, only happening more frequently now.

At home one day, I find out the computer had totally crashed (courtesy of my roommate, who thought the files in WinXp/System32/ were just junk taking up space ), so I reformatted the drive once and did full install of Slackware Linux 8.1. After it installed, I reformatted again, then partitioned into 2 sections. Installed Red Hat 7 on first, XP Home on second. Again, no errors during install.

Now, we're getting the random restarts about 3 times a day. When cold booting the system, it will reset about 8 times before getting into Windows, then once or twice after Windows has been running for a few minutes. When I tried booting into Safe Mode or Last Known Good Config, the comp freezes up and I have to force reboot.

I turned off the auto-restart option in XP, now finally getting a couple BSODs to tell me what's going on. Have gotten a couple different versions, listed below.

Any ideas to help would be greatly appreciated.


Things I'm working on:
* Already cleared/refreshed the CMOS
* Haven't updated to latest version vid card driver, but will tonight
* Haven't run Memtest86 yet, but will tonight
* Haven't yet tried changing memory speed from "Optimal" to "Sync" (as seen on previous forum post), but will tonight if mobo has function
* Haven't swapped out any parts yet, but plan to try memory and vid card swap tonight
* Will probably be getting new memory and better (i.e. not complete piece of crap) power supply



ASRock MoboStar X533
Intel Celeron 2.60 Ghz
Stock Intel fan, generic aluminum heatsink
SimpleTech 512 MB DRR266
Nvidia GeForce FX 5200 128MB
Western Digital 80 GB (WD800BB-00CAA1)
Samsung SM-352B CDRW/DVD
MSI TV@nywhere tuner/capture card
ATX case with 1 fan on side window
Okia-420ATX (420W max) power supply
Red Hat 7, Win XP Home SP1 (primary OS)


Misc cooling info pulled from BIOS:
CPU fan running 2896-2909 RPM
CPU temp 45-49 C
Mobo temp 30-32 C




BSOD #1
0x0000007E
PCI.SYS - ADDRESS F853FA97 BASE AT F8535000, DATESTAMP 3D6DD6A6

BSOD #2
0X00000050
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, BEGIN MEMORY DUMP
KonaKenny7 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.