Win XP Boot problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-28-2005, 09:29 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Bumblebee Tuna's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 213
Default Win XP Boot problems

I have a PC that won't boot properly. Upon boot up I an error message and it says that this file is missing or corrupt, \windows\system32\config\system. I've tried running a chkdsk from the recovery console, but that didn't help. I checked Microsoft website, and followed the instructions on copying and moving certain files, but I was unable to copy a file, so it didn't work, now I'm stuck, any suggestions?
__________________

__________________
http://www.bloggerheads.com/mash_qui...er_mulcahy.jpg

AMD Athalon 64bit +3200 2.0GHz
Windows XP Professional
NVidia 9800GTX PCIEx
Creative Audigy 2 ZS Platinum
400Gig HDD
2Gig RAM
19\" LCD Widescreen 4ms
Bumblebee Tuna is offline  
Old 03-28-2005, 09:45 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Try the stuff mentioned in this thread: http://www.techist.com/showthread.php?threadid=48241
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-29-2005, 01:02 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Bumblebee Tuna's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 213
Default

Thanks for the link Major, I'll give it a shot tomorrow
__________________
http://www.bloggerheads.com/mash_qui...er_mulcahy.jpg

AMD Athalon 64bit +3200 2.0GHz
Windows XP Professional
NVidia 9800GTX PCIEx
Creative Audigy 2 ZS Platinum
400Gig HDD
2Gig RAM
19\" LCD Widescreen 4ms
Bumblebee Tuna is offline  
Old 03-30-2005, 01:32 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Bumblebee Tuna's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 213
Default

I've tried deleting to boot.ini from the recovery console, but it says that I do not have access to do that. I'm sure I'm under administrator rights, but when I select the appropriate drive, it doesn't ask for administrator password, so, maybe I'm not. know of any thing else?
__________________
http://www.bloggerheads.com/mash_qui...er_mulcahy.jpg

AMD Athalon 64bit +3200 2.0GHz
Windows XP Professional
NVidia 9800GTX PCIEx
Creative Audigy 2 ZS Platinum
400Gig HDD
2Gig RAM
19\" LCD Widescreen 4ms
Bumblebee Tuna is offline  
Old 03-31-2005, 04:13 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 199
Default

not sure if this will help, but give this a try.

log in safe mode, then logout, see if it will fix it up

works for me last time when one of my PC said some file is corrupted or missing.
hkfnstang is offline  
Old 03-31-2005, 07:51 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Bumblebee Tuna's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 213
Default

Can't get into safe mode.
__________________
http://www.bloggerheads.com/mash_qui...er_mulcahy.jpg

AMD Athalon 64bit +3200 2.0GHz
Windows XP Professional
NVidia 9800GTX PCIEx
Creative Audigy 2 ZS Platinum
400Gig HDD
2Gig RAM
19\" LCD Widescreen 4ms
Bumblebee Tuna is offline  
Old 03-31-2005, 09:24 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 244
Default

i got the same problem when i tried to install linux. What happens is that your boot.ini is probably stuffed. If u have a multi partition OS u need to check that teh partition number and harddrive letters and harddisk numbers are teh same in boot ini as they are sert up on th esystem. To check what they should be use a boot floppy of like Partition Magic or something like that and then use a live CD like Knoppix linux and go and change the boot ini to the propper partition numbers etc. Then it should work. Alternativelty just forget about linux and use windows. Hope this helps
__________________
Have A Nice Day
chickenNcheese is offline  
Old 04-01-2005, 01:56 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default

have you tried booting to xp/install/repair?
derrmc is offline  
Old 04-01-2005, 03:21 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Bumblebee Tuna's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 213
Default

how do you boot to xp/install/repair? Or are you referring to the recovery console
__________________
http://www.bloggerheads.com/mash_qui...er_mulcahy.jpg

AMD Athalon 64bit +3200 2.0GHz
Windows XP Professional
NVidia 9800GTX PCIEx
Creative Audigy 2 ZS Platinum
400Gig HDD
2Gig RAM
19\" LCD Widescreen 4ms
Bumblebee Tuna is offline  
Old 04-01-2005, 03:43 PM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default

Quote:
Originally posted by Bumblebee Tuna
how do you boot to xp/install/repair? Or are you referring to the recovery console
no i'm not referring to recovery. i'm talking about reinstalling the os. tell it to install then it will show you a screen with the repair option on it. all it does is reinstall and keep your existing files like an upgrade install.
__________________

derrmc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.