Win ME unknown hardware - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-20-2006, 05:06 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 544
Default Win ME unknown hardware

Got a friend having trouble with her computer:

Windows ME, computer boots up and gets to login screen - although background and everything apparently look different to usual - enter password (or hit escape) and it hangs for a bit and then comes up with the add new hardware wizard saying that new hardware has been found (although it doesnt know what it is). It then searches for drivers but doesnt find them on any of my windows disks. basically this loops round and round and you cannot get past this screen.

Booted into safe mode and everything went fine - cant see any problems in device manager and i ran "scanreg /fix" - that is about all i had time to do, however the problem still persists.

I ought to point out that i have a windows disk for every version of windows from 95 onwards, apart from WinME!! So cannot do anything dependant on that disk. A fresh install is not really an option since she has office on her machine and cannot find a copy of the disk - i didn't check but dont believe that there is any obscure hardware in the machine.

Tomorrow i'm planning to sit and pull each piece of hardware out of the machine piece by piece - i'm guessing the most likely cause of this is a dead or loose bit of hardware. But before i do so i thought i'd check with you guys and see if anyone has any other suggestions.
__________________

fitzjj is offline  
Old 02-21-2006, 12:48 AM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default Re: Win ME unknown hardware

Quote:
Originally posted by fitzjj
Got a friend having trouble with her computer:

Windows ME, computer boots up and gets to login screen - although background and everything apparently look different to usual - enter password (or hit escape) and it hangs for a bit and then comes up with the add new hardware wizard saying that new hardware has been found (although it doesnt know what it is). It then searches for drivers but doesnt find them on any of my windows disks. basically this loops round and round and you cannot get past this screen.

Booted into safe mode and everything went fine - cant see any problems in device manager and i ran "scanreg /fix" - that is about all i had time to do, however the problem still persists.

I ought to point out that i have a windows disk for every version of windows from 95 onwards, apart from WinME!! So cannot do anything dependant on that disk. A fresh install is not really an option since she has office on her machine and cannot find a copy of the disk - i didn't check but dont believe that there is any obscure hardware in the machine.

Tomorrow i'm planning to sit and pull each piece of hardware out of the machine piece by piece - i'm guessing the most likely cause of this is a dead or loose bit of hardware. But before i do so i thought i'd check with you guys and see if anyone has any other suggestions.
do an upgrade. even if you have to do it in safemode
derrmc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.