Win 98 (1st ed) vserver bootup error - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-09-2004, 10:31 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 55
Send a message via AIM to Jiminy777
Question Win 98 (1st ed) vserver bootup error

Hi all,

Does anyone know how to clear up an error when the OS boots up? It says it's missing the vserver.vxd file.

I checked in the win.ini file for reference to it and did not find it.

I haven't had the time to check around on how to fix this. Anyone out there come across a similar problem.

Please advise...

PC Specs:
Dell PII 233 Mhz
Win 98 (4.10.1998)
RAM: very low 48 MB (I'm adding some now)
2GB HD
Video: STB Velocity 128
No sound or extras...
__________________

Jiminy777 is offline  
Old 02-09-2004, 11:40 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

Here's the MS solution;

http://support.microsoft.com/default...b;en-us;194990
__________________

__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 02-09-2004, 12:00 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 55
Send a message via AIM to Jiminy777
Default

Thanks Bleep. I was able to get rid of the error by removing "File and Printer Sharing for Microsoft networks" in the Network control panel.
I'll go back and try fixing the corrupt/missing vserver.vxd file.

Thanks for you help,
Jiminy
Jiminy777 is offline  
Old 02-10-2004, 01:47 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

No prob. Glad you got rid of the error.
__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 02-10-2004, 04:49 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 61
Default

Open the registry editor and search for the vserver.vxd and delete the String or DWORD from there.... restart the system and you are done...
__________________
;) Don\'t misunderstand its a TOOL which is required to fix up the computer...;)

http://images2.deviantart.com/i/2004...e/Order_63.gif
ScrewDriver is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.