Win 2000nt problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2004, 06:22 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 273
Send a message via AIM to Von Theron
Default Win 2000nt problems

I bought this cheap compaq pent 3 laptop and the person has no idea about it. Real cheap money and so i turn it on and the pc boots up to the windows user name and pass section which i dont kno then i restart it and a power on password message comes on and i cant even get to the dos now i kno the pass but it dosent work.? what can i do is there a way i can clear the hhd wit out goin to bios?or reinstall the whole os
__________________

__________________
Von Theron is offline  
Old 11-22-2004, 06:26 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

You can use a Win98 bootfloppy from www.bootdisk.com
Boot with that and type format c:
Doesn't work for NTFS.
U need an XP Disc or a third party program like Partition Magic to format
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-22-2004, 06:33 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 273
Send a message via AIM to Von Theron
Default

can u help me wit that site major? i want to download from the win2k but i dont kno which disks 1-2-3-4 or the make boot?
__________________
Von Theron is offline  
Old 11-22-2004, 06:35 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Do you want to re-install 2oo0?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-22-2004, 06:37 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 273
Send a message via AIM to Von Theron
Default

i would prefer that or just to clean the hard drive or sumethin
__________________
Von Theron is offline  
Old 11-22-2004, 06:40 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

You need disks 1-4
You need to 2000 CD also. I presume you have that.
As far as I know the 2000 CD is not bootable (at least mine isn't)

That's why you need the 4 floppydisks to boot./ Download the four files and execute them. Make sure you have 4 empty floppies.

Reboot with floppy 1 in A: (floppydrive)

Make sure drive A: is set as primary boot device in your BIOS settings.

Make sure the 2ooo CD is inside your drive all the time.

During 2000 setup there will be an option to format/wipe the harddisk

Hope this helps
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-22-2004, 06:42 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 264
Send a message via AIM to Rizinc4
Default

My 2k CD is bootable...
Rizinc4 is offline  
Old 11-22-2004, 06:44 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 273
Send a message via AIM to Von Theron
Default

i just realized this laptop got no floppy drive.Oh well ill try somethin with the cd
__________________
Von Theron is offline  
Old 11-22-2004, 06:46 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 273
Send a message via AIM to Von Theron
Default

thanks for ur help mojor- rizinc
__________________
Von Theron is offline  
Old 11-22-2004, 06:46 PM   #10 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Yes, try the CD. Or else you might have to get a bootable one if yours isn't.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.