widnows memory usage - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-11-2006, 05:40 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 438
Default widnows memory usage

why is my windows mem usage always at 25% it confuses me because that would equate to 512 mb and this is with no processes other than windows services. is the memory usage of windows dependent upon how much ram u have. i am just curious as to why this s happening. i know i dont have any viruses and have done extensive googles searchs but to no avail.....
__________________

__________________
Q6600@ 3.0ghz
eVGA 680i A1
4x1gb Mushkin DDR2 800
2x8800gt xFx
Coolermaster Stacker 830
an51r is offline  
Old 12-11-2006, 05:46 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

List all Running Processes.
What Programs do you always run?
List page File information.

On Average I use 400MB out of 1948MB
__________________

Ste is offline  
Old 12-11-2006, 06:16 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 438
Default

the only things i run always are avast anti virus, ultra mon and sysmetrix but even with these turned off i still get 25% usage
__________________
Q6600@ 3.0ghz
eVGA 680i A1
4x1gb Mushkin DDR2 800
2x8800gt xFx
Coolermaster Stacker 830
an51r is offline  
Old 12-11-2006, 08:09 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

were the **** do you see a '%' for mem usage?

hit ( ctrl + alt + del )
go to the performance tab and you can see your physical mem usage.
jolancer is offline  
Old 12-11-2006, 08:24 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 438
Default

well stat bar sysmetrix everest ultimate just to name a few and yah i do go to the task manager and its windows system using all the mem ie: svhost.exe 44,448 explorer.exe 18,900 ashwebsv.exe 22,608 but all this together does not account for the memory usage i am seeing
__________________
Q6600@ 3.0ghz
eVGA 680i A1
4x1gb Mushkin DDR2 800
2x8800gt xFx
Coolermaster Stacker 830
an51r is offline  
Old 12-11-2006, 08:31 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

I have 1.25 GB of RAM (512+ 3 256's) and I've got 600MB used up. Keep in mind that I'm using Bittorrent, LimeWire, ITunes, Firefox.

Total of 48 processes running. It's lightning fast though. I'm not worried about 50% of my memory used. Plus I'm getting more memory on boxing day...
__________________

talldude123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.