Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2007, 12:09 AM   #1 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present?

I trying to screen record, how to install xp without a cd. but I can't vmware to boot from cd when xp is already there. I want to boot the bart pe cd and head to the c drive of windows but it won't boot from cd with xp installed. now if I start a new virtual machine I can boot the bart cd. but it won't show the c drive then.

what am I missing?
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-18-2007, 08:14 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Re: Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present?

Do you have the newest version of VMware?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 10-18-2007, 11:28 AM   #3 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present?

I have build 5.5.5
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-18-2007, 11:55 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Re: Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present?

Install VMWare Server

Download VMware Server, free VMware, virtual server - VMware


and try again
__________________
Osiris is offline  
Old 10-18-2007, 12:20 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present?

thx. I will try this one. I didn't understand the difference in versions (workstation server)
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-18-2007, 12:25 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Re: Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present?

I didnt try the bartpe disk but I did try ERD commander and 2003 server cd and they both worked
__________________
Osiris is offline  
Old 10-18-2007, 12:45 PM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present?

Quote:
Originally Posted by Warez Monster View Post
I didnt try the bartpe disk but I did try ERD commander and 2003 server cd and they both worked
I've used erd commander too with success if I install xp on the same partition. but I can't delete and create new partition with it (I use a partition plug in with bart). it has the tools to do it but windows didn't recognize the partitions. if this works right, I can experiment with erd again through stimulation.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-18-2007, 05:33 PM   #8 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present?

ok. it works on this one. I have to hit esc and f12 to boot a few time (instead of the one time like you think it would do), but I don't care . it works. I was hitting those button a thousand times on workstation.

thx. I'm off to make the tutorial with camtasia screen recorder
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-18-2007, 05:48 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Re: Why can't I get VMvare to boot from cd when am OS is present?

kewl.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P5K Premium "Proper Boot Device/Insert Boot Media" s-patrol Hardware Repairs and Troubleshooting 3 12-02-2007 12:37 AM
Boot order question AceWriter System Upgrades 0 10-13-2007 12:29 PM
Windows boot nightmare. squirrellym Microsoft Windows and Software 3 10-06-2007 12:12 PM
Question about setting up a tri boot /w a raid. kiyotaka Linux and Open Source 2 07-13-2007 03:28 PM
How to boot from a boot disk? Ioanni Microsoft Windows and Software 6 05-07-2007 06:53 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.