Where does XP2 download to - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-17-2004, 05:40 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 24
Default Where does XP2 download to

Hi, I download SP2 but didn't have enough space to finish the install. Which directory did the update site download the XP2 setup files so I can delete it and regain my hard disc space again. What tools do you recommend to search your disc and remove uneccessary files.

DanB is offline  
Old 10-17-2004, 07:20 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 504

It doesn't install to anywhere as far as I know. I think it just replaces and overwrites files. If you want to get rid of it you will have to uninstall it, but if it isn't fully installed and you can't do that, then I have no idea. I would think it would check for adequite disk space before it installed, but with microsoft you never know.

<img src = \"http://filebox.vt.edu/users/chuck527/My%20Work/Sig.jpg\">
ThirtySixBelow is offline  
Old 10-17-2004, 07:28 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 24

It has used up alot of disc space. The progress bar showed it had downloaded all the files, it was when it wanted to install those files that it said insuffiecent disk space. If those files aren't just downloaded somewhere first then I guess I will have to reformat again.
DanB is offline  
Old 10-17-2004, 07:33 PM   #4 (permalink)
True Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 178

it should only take up a couple hundred mb at most, you really should be keeping free space on your hard disk anyways.
Shadow9684 is offline  
Old 10-17-2004, 07:39 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 24

True, I was running a minimum XP setup on a dedicated HTPC. It has one 200Gb Seagate HD and I had partitioned of most of that for storing media. I hade 4Gb for the operating system and program files with about 500Mb free but since I got it on the net and downloaded all the updates and then SP2 (I can't help myself) I have 34Mb left.
DanB is offline  
Old 10-17-2004, 08:15 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247

usually its a temp cache when installing. some installation contains only directors that finish up the installation by downloading and dynamically updating core system files (dll's) and then it cleans up the temp files either when its done or during a crash/install halt/reboot. you have to actually choose a save location instead of just running from the current location if you want to save it.

If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.