What formatting program? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-30-2004, 09:09 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default What formatting program?

Fdisk isn't working, basically I need a program that completely erases everything on my hdd.
__________________

__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 04-30-2004, 09:41 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

Anybody? I just need a program thats exactly like fdisk, but not at the same time.
__________________

__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 04-30-2004, 11:57 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 774
Send a message via AIM to RyanOldw83
Default

killdisk works good.
__________________
Windows XP PRO:$0, Visual Studio 6:$0, Age of Empires 2:$0, Halo:$0.
Having $100s in free MS software while people are being sued over $.99 songs: Priceless
RyanOldw83 is offline  
Old 05-01-2004, 12:02 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

Actually I tried killdisk and I am still on the comp that I used it on. Same hdd. I'll get you a link to the thread.
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 05-01-2004, 03:01 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

GDISK is norton's version of FDISK on steroids. it comes bundled with Ghost. if FDISK doesn't work that is telling you something is wrong wth IDE detection. maybe you forgot to re-connect the data IDE cable or your disk is dead or some other hardware error.
ekÆsine is offline  
Old 05-01-2004, 08:51 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 268
Default

?????????....... use your HDD manu's utility floppy (download from your HDD manu's website) and do a llf (which will return the HDD to a virgin state........safely).
roho is offline  
Old 05-01-2004, 10:27 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

I have been to my hdd manufaturer's website and I cant find any utilities. Obviously everything is connected right because I am on that computer right now. Should I try GDISK?
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 05-01-2004, 01:00 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 268
Default

a) What make is your HDD?
b) What OS are you using (and is it a branded pc..if so which)?
c) Are you using FDisk (from a 98/me floppy) or the utility found on an XP Cd (which is NOT FDisk at all)?
d) Be aware of hidden partitions etc. if wiping your HDD and only have recovery CD's!

Go ahead and use/do anything you want........there is no right and wrong (and no-one but you will lose any sleep if you balls things up.....).
roho is offline  
Old 05-01-2004, 01:28 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

a) Quantum Fireball
b) Windows 98, dell pc
c) Yes I am using Fdisk from the 98 bootdisk
d) I doubt there are hidden partitions.

Right now I can't use fdisk because it is recognizing my hdd.
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 05-01-2004, 02:22 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 268
Default

Try here:

http://www.ameriwebs.net/groupworks/george/quantum.htm

If its a Dell it may well have a hidden partition.......ensure you have a full install cd and not just a restore disk(s).


I had (a few years back now '99) a Packard Bell (dont laugh) with 98se and a hiden partition and it was a royal pain to wipe the Fireball HDD...........only later did I find out that the partition trys to STOP you re-formatting.............

If you've got Nero or another burning app use its file browser to look at the HDD as it bypasses the OS.

hth
__________________

roho is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.