what does this error mean? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-10-2006, 10:04 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
hdansjr's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 180
Default what does this error mean?

I was looking at the event viewer in the administrative tools folder and found MANY errors. The event numbers are 7011 and 7023 and state it's the service control manager. These errors are occouring each day at various times. I went through the help and support center link when i double clicked the error message and then went to the MS website. I didnt' undertand a thing the web was telling me to do. I did go and check in my device manager as it stated and everything is fine in there. I just did a complete reformat last saturday.....whats up with this computer!!???
__________________

hdansjr is offline  
Old 09-10-2006, 10:14 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

visit here

www.evtcatalog.com
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 09-11-2006, 04:42 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
hdansjr's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 180
Default

Ok, so i checked that website and it tells me the same thing as did the help link in the error info box. I do not really know what it's telling me. Fromt what i can tell is that I have a program that is attempting to get onto the internet and something is stoping it.....right? Is it a problem if i just leave it? nothing had happened to my computet so far...humm....maybe i'll shut down zone alarm.....i'm wondering if ZA is blocking my AV. BUt if i just leave it and not worry about it could that cause a problem?
hdansjr is offline  
Old 09-12-2006, 09:32 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 341
Default

Are you on dial up? Do you have a port conflict? Are you otherwise disconnected from the internet when something scheduled within a program (like AV update) is set to run? You may not have something scheduled within windows itself, but your program may have a task scheduled. I know my AV is set to Update, then scan every night starting at 2. You could always do a port scan and see what programs are causing your traffic.
__________________
The greatest measure of a nation is not it\'s army or economy, but by how many people are trying to get in, and how many people are staying!!
Guns, Guts, and Alcohol made America free.
Born American, Die American
Ubuntu - it\'s all about the bun\'s baby!!!
hillbillybob is offline  
Old 09-12-2006, 04:43 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
hdansjr's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 180
Default

I think i found out that the firewall was causing it. I stopped Zonealarm and I haven't had an error since. I think Bitdefender was being denyed access to the net. It never had trouble updating on it's own though. I'm getting ready to do away with bitdefender, so hopefully when i get my new AV it'll work ok.
hdansjr is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.