W2k3 Sever EE - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-12-2005, 12:12 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 32
Default W2k3 Sever EE

Have a small problem. I have a computer running Windows 2003 Server Enterprise Edition. I have set up IIS, MySQL, PHP, DNS, everything. The only problem I'm having is this; when I go into IE and try to access "localhost" it says page cannot be found. Same deal for accessing the server via domain or IP from another computer. I get the "page cannot be displayed." It finds the server as when it is off I simply get a "site cannot be found" message. I can't think of what would be causing such an error as to make the server unable to bring its own site up. Any suggestions?

-Cameron
__________________

camhabib is offline  
Old 08-12-2005, 12:17 PM   #2 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

locally, can you ping localhost? if yes, any firewalls running?
__________________

office politics is offline  
Old 08-12-2005, 12:18 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 32
Default

Ping to localhost on server works, no firewalls installed at the moment. Also, typing 127.0.0.1 into IE prompts a Windows password and username window to appear.
camhabib is offline  
Old 08-12-2005, 12:22 PM   #4 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

iis is running on port 80?


run netstat and lets see what ports are listening for connections
office politics is offline  
Old 08-12-2005, 12:27 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 32
Default

the main site in IIS is running port 80 with no SSL port named. What exactly is netstat though?
camhabib is offline  
Old 08-12-2005, 12:31 PM   #6 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

netstat shows you all connections on your pc as well as which ports are listening for a connection such as port 80 for http access. you would need to run netstat -a -n to see this info.

its funny that typing in 127 address prompted you for a password. Are you able to authenicate? localhost should resolve to this address and this should be done locally on the server via the hosts file; no dns involved. I'm thinking you may have restrictions on who can access this site or something related to iis security.
office politics is offline  
Old 08-12-2005, 12:39 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 32
Default

netstat brought up a TCP 0.0.0.0:80 thatÂ’s listening. There are a few UDP 127.0.0.1 with various ports, not listening though. 127.0.0.1 isn't bringing up the login screen any more. No matter the securities, you should still be able to access localhost from the server. I just went over the IIS settings again and couldnÂ’t find anything out of the ordinary.
camhabib is offline  
Old 08-12-2005, 12:56 PM   #8 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

you get 'Cannot find server or DNS Error' when you cannot access the site correct?
office politics is offline  
Old 08-12-2005, 01:04 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 32
Default

Typing localhost into the server returns "The page cannot be displayed" typing the domain into another computer (not on same network) while the server is on gives you "The page cannot be displayed" and typing the domain into another computer while the server is off gives you "Cannot find server".

I'm guessing that all three of these messages are coming from one problem. If they server can't access the site its hosting, I don't expect for any other computer too. I just can't think of what I'm doing wrong to make the server be like this. Are there any settings you can suggest me checking?
camhabib is offline  
Old 08-12-2005, 08:05 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 32
Default

Anyone at all? I'm really clueless here.
__________________

camhabib is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.