W2K - what do you think... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-10-2007, 07:01 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default W2K - what do you think...

So while I wait to purchase Vista (before or after vacation) I figure I go ahead and maybe do an updated slipstream version of Windows 2k. Barring any difficulties, it should work ok with my new hardware right?

Anyone know the "limits" of what software it can and cannot run? ie., only IE6, what version of MP, is it SMP capable (will it see my E6600 as 2 cpus and use them?).

Right now I am reading up what I can...anybody know if the new versions of Live Messenger or Yahoo messenger work with it? I am hoping my webcam will function on it. lol

Dang that's kinda weird, going to Vista we can have support concerns...and going sub retro can have concerns too.

Gonna see if I can get a good VPC version of this thing working to test this weekend.
__________________

atomic tofu is offline  
Old 04-10-2007, 10:40 PM   #2 (permalink)
Software Developer
 
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 632
Default Re: W2K - what do you think...

Windows 2000 Professional is SMP capable, as it supports up to 2 processors.
__________________

jaeusm is offline  
Old 04-11-2007, 12:31 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: W2K - what do you think...

schweet!!! thanks on that My beautiful old school Windows 2k Pro holographic disc....man I haven't used that in so long and I am glad I never lost it.
atomic tofu is offline  
Old 04-11-2007, 01:01 AM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: W2K - what do you think...

2k is only 16 bit. so you are looking at mp7 or 8
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 04-11-2007, 01:09 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default Re: W2K - what do you think...

Quote:
Originally Posted by EricB View Post
2k is only 16 bit. so you are looking at mp7 or 8
umm, 2k is 32-bit and supports media player 9
__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Old 04-11-2007, 01:14 PM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: W2K - what do you think...

Quote:
Originally Posted by CntdwnToExtn View Post
umm, 2k is 32-bit and supports media player 9
when I go to install wmp 10 it will stop and tell the this is a 16 bit OS, setup can't continue
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 04-11-2007, 01:19 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: W2K - what do you think...

hmmmm....good to test...I got my VPC W2k with SP4, and hotfix running...now I need to collect some more usable apps. This is fun...in a geeky treasure hunt sort of way
atomic tofu is offline  
Old 04-25-2007, 10:58 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default Re: W2K - what do you think...

Quote:
Originally Posted by EricB View Post
when I go to install wmp 10 it will stop and tell the this is a 16 bit OS, setup can't continue
welp, read this

What do I need to install Windows Media Player 10?
Installing Windows Media Player 10

it's the second 1 down, don't even need to click their link

like i said before, windows 2k is 32-bit and supports windows media player 9

i don't know why it says it's 16-bit when you install, unless your running FAT-16...which i doubt.
i'm not a programmer, but obviestly something wasn't compatible with the 10 version on 2K.......
could of been around the time microsoft said they were not supporting 2K anymore except for security updates.
__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Old 04-25-2007, 11:21 PM   #9 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: W2K - what do you think...

Quote:
Originally Posted by CntdwnToExtn View Post
welp, read this

What do I need to install Windows Media Player 10?
Installing Windows Media Player 10

it's the second 1 down, don't even need to click their link

like i said before, windows 2k is 32-bit and supports windows media player 9

i don't know why it says it's 16-bit when you install, unless your running FAT-16...which i doubt.
i'm not a programmer, but obviestly something wasn't compatible with the 10 version on 2K.......
could of been around the time microsoft said they were not supporting 2K anymore except for security updates.
maybe it was the old as heck computers that I was trying to install wmp 10 on after I install 2000
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 04-26-2007, 06:03 AM   #10 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: W2K - what do you think...

Quote:
Originally Posted by CntdwnToExtn View Post
welp, read this

What do I need to install Windows Media Player 10?
Installing Windows Media Player 10

it's the second 1 down, don't even need to click their link
Really now. I just checked the "requirements" for WMP10 and no where on there does it says Windows 2000.

Quote:
Microsoft Windows XP Home Edition, Windows XP Professional, Windows XP Media Center Edition, or Windows XP Tablet PC Edition
It will install on Server 2003. But no where on there does it say that 2000 is even support. So i will have to agree with Eric and say that it isnt gonna install cause it isnt supported even by their site standards.

Same thing for IE7. Their site doesnt even allow you to download it if you dont have XP or Server 2003. So that isnt compatable with Windows 2000 either.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.