Visual Studio 2005 problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-29-2006, 08:23 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 489
Default Visual Studio 2005 problem

I can't compile my visual basic file as an exe. Yes it is the full version. It is visual studio 2005 Professional edition. I can make a windows application but I don't know how to save as an exe!!!
__________________

__________________
Torvalds was contemptuous of Microsoft's claims and has asked Redmond to name the patent infringements so that their veracity can be challenged and workarounds found.
"Naming them would either make it clear that Linux is not infringing at all (which is quite possible, especially if the patents are bad), or would make it possible to avoid infringing by coding around whatever silly thing they claim,"

"So the whole 'We have a list and we're not telling you' should tell you something. Don't you think that if Microsoft actually had some really foolproof patent, they'd just tell us and go, 'nyaah, nyaah, nyaah!'?"

whole story here: http://www.vnunet.com/vnunet/news/21...-microsoft-put
kpmwrestler is offline  
Old 12-29-2006, 11:40 PM   #2 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

http://support.microsoft.com/kb/304654
__________________

__________________
LA1 is offline  
Old 12-30-2006, 09:54 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 489
Default

well, all i need to know is where the compiler is in visual studio. A LOT has changed from the old visual basic. You used to just be able to click file-make exe file. what happened to that?
__________________
Torvalds was contemptuous of Microsoft's claims and has asked Redmond to name the patent infringements so that their veracity can be challenged and workarounds found.
"Naming them would either make it clear that Linux is not infringing at all (which is quite possible, especially if the patents are bad), or would make it possible to avoid infringing by coding around whatever silly thing they claim,"

"So the whole 'We have a list and we're not telling you' should tell you something. Don't you think that if Microsoft actually had some really foolproof patent, they'd just tell us and go, 'nyaah, nyaah, nyaah!'?"

whole story here: http://www.vnunet.com/vnunet/news/21...-microsoft-put
kpmwrestler is offline  
Old 12-30-2006, 10:36 AM   #4 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

LOL It is supposed to be simpile now
__________________
LA1 is offline  
Old 12-30-2006, 10:38 AM   #5 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

this may help

http://support.microsoft.com/kb/924162
__________________
LA1 is offline  
Old 12-30-2006, 12:09 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 489
Default

alright, now that I got the exe compiled, I have a new problem. If I run the program on any other computer than the one I made it on, it won't run. it has an error initializing.
__________________
Torvalds was contemptuous of Microsoft's claims and has asked Redmond to name the patent infringements so that their veracity can be challenged and workarounds found.
"Naming them would either make it clear that Linux is not infringing at all (which is quite possible, especially if the patents are bad), or would make it possible to avoid infringing by coding around whatever silly thing they claim,"

"So the whole 'We have a list and we're not telling you' should tell you something. Don't you think that if Microsoft actually had some really foolproof patent, they'd just tell us and go, 'nyaah, nyaah, nyaah!'?"

whole story here: http://www.vnunet.com/vnunet/news/21...-microsoft-put
kpmwrestler is offline  
Old 12-30-2006, 03:28 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19
Default

To generate the exe file, just go to the build menu and Re-build solution, if i remember correctly

the reason why it may not work (the exe) on another computer is because you haven't installed .NET framework on that computer.

look for .NET framework 1.1 and 2.0 in google, its easy to find, you might need both of them - I am not sure how you wrote your program, but generally you'll need both
techFr33k is offline  
Old 12-30-2006, 03:32 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 489
Default

oh, thanks. but the same problem happens with vb4.0 which doesn't have .net.
__________________

__________________
Torvalds was contemptuous of Microsoft's claims and has asked Redmond to name the patent infringements so that their veracity can be challenged and workarounds found.
"Naming them would either make it clear that Linux is not infringing at all (which is quite possible, especially if the patents are bad), or would make it possible to avoid infringing by coding around whatever silly thing they claim,"

"So the whole 'We have a list and we're not telling you' should tell you something. Don't you think that if Microsoft actually had some really foolproof patent, they'd just tell us and go, 'nyaah, nyaah, nyaah!'?"

whole story here: http://www.vnunet.com/vnunet/news/21...-microsoft-put
kpmwrestler is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.