Vista and WMP11 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-21-2008, 10:56 PM   #1 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Vista and WMP11

Well recently I have had some problems with it. I downloaded a movie and it didnt play, so i went and got a codec pack (xvid) and now movies play, except there is only sound, and some times if im lucky i can mess with the zoom from 50 to 100 to 200 percent back and fourth and sometimes it will show up on 50 percent (and this happens on all movies, .mpg, .avi, .wmv, .mp4, etc...). but now i have noticed another problem. now when listening to music, i like to set up wow effects with wow at a little more than half and trubass all the way up, but now, even when i click turn on, the audio cuts out, and i click turn off and the audio comes back for a second and cuts out again. i have to close wmp and re-open it to hear audio. ideas?

running vista home premium on my laptop (check sig if u need specs or anything)

also when its on, after the audio cuts out, if i click and try to drag any of the sliders, they dont drag, they will pop over to where i put the cursour at, not slide like they should, and if i click where it says headphones it takes about two seconds for it to change to large speakers......
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 02-21-2008, 11:09 PM   #2 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: Vista and WMP11

well this is a first, ive had double posts before, but never double threads. could a mod take care of this for me?
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 02-21-2008, 11:15 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Vista and WMP11

Got rid of other topic.

Now this sounds like a interesting problem. You get only sound. Which codec pack did you use. Have you tried the Vista codec pack? Also the whole slider thing. That just sounds as if WMP has frozen and has to be forced to shut down.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-21-2008, 11:36 PM   #4 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: Vista and WMP11

no i have full control over wmp, its just that the wow section is frozen and audio playback stops. its kinda weird.

and yes, vista codec pack was the one i got
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 02-21-2008, 11:38 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Vista and WMP11

So it is jsut the file that freezes not the application? That is wierd. I have not seen that since the last time i corrupted a MP3.

Have you anyway to verify the file that it is good and not corrupted?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-21-2008, 11:51 PM   #6 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: Vista and WMP11

yes i have, i got winamp just to check it. windows media player does not freeze. the file is not corrupted. when i turn on wow effects, audio playback stops. i can still use wmp like normal, but there is no audio playback. the wow section at the bottom, you know the one you enable in enhancements, is laggy (only way i can descrbie it). rest of the player functions well besides video, which rarely shows video at all.


sorry for being kinda of a @$$hole but ive been on the phone with verizon tech support all afternoon because my internet went down and we had to pin it down to a faulty modem flash...
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 02-21-2008, 11:53 PM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Vista and WMP11

Hey tis okay. My moem died jsut the other day. I know the feeling. PS try not to bypass the swear filter. It is frowned upon. But with the day you are having. It is understandable.

Okay so does the file work in WinAmp and it is just WMP that is being the junk app?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-22-2008, 12:26 AM   #8 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: Vista and WMP11

wmp is doing it to every single one of my 2000+ songs

all of em...its like wow effects just died, and it hates videos all of a sudden
thinking about reinstalling vista with the restore disk that came with it
i

id go with xp if i could but i dont got a floppy for the stupid sata driers.

you know how to slipstream?
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 02-22-2008, 04:18 AM   #9 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Vista and WMP11

Quote:
Originally Posted by bmxfreakrider View Post
you know how to slipstream?
nlite

nLite - Deployment Tool for the bootable Unattended Windows installation

OR Autostreamer

Download Autostreamer 1.0.33 - Basically, all it really needs is a source (that being an original Windows CD or a local share) and a Service Pack file - Softpedia

Guide to Autostreamer:

Simplyguides | How to use AutoStreamer to Slipstream Windows XP Service Pack 2

Nlite has guide and a faq right on their site. That is all the info you should need to get teh SATA drivers slipstreamed into your XP install.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-22-2008, 06:29 AM   #10 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: Vista and WMP11

Want some additional advice? right click on the WMP 11 desktop shortcut and simply get rid of it! MS claims dvd and video and movie support in both the HP and Ultimate editions while showing options to buy Cyberlink's PowerDVD or Roxio's media player.

For audio with screen saver playbck since there are no visualizations for Vista only upto WMP 10 for XP the latest ITunes solves that. For dvd and video types try Media Player Classic. Or buy one of the players retail.

While going through Jet Audio, VLC with it's own visualizations, and other players I gave ITunes the thuumbs up for audio with a randon screen saver more like what is seen with WMP 10. Just a thought.
__________________

eyeCpc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Make "Add to Windows Media Player List" default for mp3 files in Vista, WMP11 imankalyan Microsoft Windows and Software 2 11-07-2007 09:07 AM
Porting a Windows Media Library file (.WMDB) from WMP10 to WMP11 Cunjo Microsoft Windows and Software 4 07-16-2007 06:42 PM
firefox and wmp11 mikee Internet Software and Browsers 3 07-13-2007 09:00 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.