vista home premium and business - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-29-2007, 09:48 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default vista home premium and business

i were to compare them, how different are they. i know business dosn't have media center (which i dont want at all) will business have all the games and everything like that. is business good for the home user and games. and does it have all the nifty looking effects like aero and 3d flip or what ever its called.

thanks
__________________

__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 01-29-2007, 09:53 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Every version except Home Basic has the Aero effects. Business has everything Home Premium has, and more.

http://www.microsoft.com/windows/pro...s/default.mspx
__________________

talldude123 is offline  
Old 01-30-2007, 02:02 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,012
Default

I don't think business has media center though.
__________________
AMD Ryzen 5 1400 3.2Ghz
16GB CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400 Ram
Crucial M500 240GB SSD (boot drive)
500GB WD 5000AAKX-001CA0
1.5 TB Seagate ST1500DM003
Zotac Geforce GTX 950 2GB GDDR5
Windows 10 Pro 64 bit
mikee is offline  
Old 01-30-2007, 02:44 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 584
Default

it doesn't, im having to dual boot MCE and vista buisness..
__________________
<img src=http://img3.freeimagehosting.net/uploads/b4b225c12f.png border=0 alt="Free Image Hosting"></a>
TimBlanchard is offline  
Old 01-30-2007, 06:23 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default

i dont want media center, thats why i want business. how is it more business oriented.
__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 01-30-2007, 07:46 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default

Vista Business is more comparable to XP Pro SP2.
Home Premium is more like MCE 2005.

Business has better networking features plus everything Home Premium has, Home Premium has more media center features.

Bottom line, unless you have a TV card or an Xbox 360 that you are h3ll bent on connecting to and running music from your PC, get Business.
__________________
sprtnbsblplya is offline  
Old 01-30-2007, 08:05 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 53
Default

I got home premium cause i got a tv tuner on mine
__________________

Pureblood is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.