Vista beta 2. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-16-2006, 03:03 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 361
Default Vista beta 2.

I am about to take the plunge and install Vista beta 2 64 bit from the DVD kit provided by Microsoft. I have a secondary drive on which it will be installed.

Now I am rather ancient (age 72) and need some of your wonderful expert knowledge - I suspect quite trivial, so sorry in advance.

Here goes.

1. Can I install over an existing 32 bit XPpro/SP2 installation or is it necessary to go throuch a re-format/install process?

2. I have an Asus A8N-SLI motherboard with 64 bit AMD 4200 CPU and an Audigy 2ZS Audio card. Does the Creative software work in Vista?

3. Currently use Norton System Works 2006 for a/v control.
Does ths work or is there another a/v program that is known to work.

4. Is there a site which can tell me what programs will work in this environment and those which will not?

5. I know there are some broswers which don't like IE7.0 which is bundled with Vista. I need some feebcack, please
__________________

D.Arbib is offline  
Old 06-16-2006, 03:07 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

1. You will need to format that drive, or put it on a new partition. Installing it on the same partition will corrupt XP.

2. Yes, but only two speakers.

3. AVG and Avast, AVG has active scanning, Avast doesn't. Chose by personal preference.

4. Use google for the programs, but they should all work. Some may need to be ran in XP SP2 mode.

5. Not sure what you mean. Firefox works with Vista though.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 06-17-2006, 06:09 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 361
Default

Thanks for your assistance
One browser that does not work, so I am informed, is the Yahoo
or BT-Yahoo browser in IE7 which is included in Vista beta2. What about Netscape 8.1 (useful, but not likely to be upgraded
by AOL

Then you mention Xp/SP2 mode. Is there a facility within Vista
that permits ths? Odd, if it does. Or maybe Microsoft has been cleverer than I thought
D.Arbib is offline  
Old 06-18-2006, 05:30 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

You right click it, and go to compatibility tab. This is incorperated into XP as well.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.