virtual paging file? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-17-2005, 01:19 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 449
Send a message via AIM to homerj14
Default virtual paging file?

hey guys i often get this error on my computer it comes a s a bubble in
taskbar and it says your virtual memory paging file is to low or something and cant open the Application? what does this mean i currently have 1.0 gig of ram
__________________

homerj14 is offline  
Old 09-17-2005, 01:22 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

LOL im having the same problem please help.
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 09-17-2005, 01:38 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

start-control panel-system-advanced-performace-advanced-virtual memory-change-set it to 4096 and 4096-apply-dont reboot

Check your msconfig for non-essential programs running at startup.

Reboot
__________________
Osiris is offline  
Old 09-17-2005, 06:54 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

clear up hard drive space too
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-18-2005, 05:08 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

Quote:
Originally posted by Warez Monster
start-control panel-system-advanced-performace-advanced-virtual memory-change-set it to 4096 and 4096-apply-dont reboot

Check your msconfig for non-essential programs running at startup.

Reboot
whoa, why 4096?? who needs 4gigs of paging files?

I just set it to 1024/1024.
jolancer is offline  
Old 09-18-2005, 07:43 AM   #6 (permalink)
urf
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 51
Default

Quote:
Originally posted by EricB
clear up hard drive space too
Indeedy. With a gig of Ram your machine shouldn't be going too mad with the paging file - esp @ startup. Windows will dynamically set the size of your paging file for you by default.

Take a look at remaining space on your C: drive - likely rather low. Also check your event log. If your are approaching the limit on your hard disk space, likely will see a log there. post here if you like.
urf is offline  
Old 09-18-2005, 03:35 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Quote:
Originally posted by jolancer
whoa, why 4096?? who needs 4gigs of paging files?

I just set it to 1024/1024.
A little extra never hurts.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.