Video Playback Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-24-2006, 03:17 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
Default Video Playback Problem

Hi everyone. I’ve been having a big problem with viewing video clips on my pc. I’m running XP Pro and the only software that is installed on my pc is Office 2003 Pro and Project 2003 and Visio 2003.

Every time I try to open a video clip, it freezes the picture and all you hear is the audio for the clip but the video doesn’t play. When I “end task” the program, usually windows media player, it locks the computer up, mouse keyboard, everything.

I have a program that checks all of the codecs on my pc and none of the codecs seemed to have had a problem.

I also uninstalled media player and installed it again from Microsoft’s website (latest version).

Anyway my computer locks up whenever a video clip is played, even if I go to a website that uses my media player as opposed to running it from their server.

Any thoughts? I’m beginning to get a little desperate.
__________________

salonso is offline  
Old 01-24-2006, 04:04 PM   #2 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

first thing i'd do is reinstall my codec pack. your app could have just looked to see if the codec was installed not if if has any errors.
__________________

office politics is offline  
Old 01-24-2006, 10:37 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
Default

I didn't install a "codec pack". All I did was install windows xp (fresh install) then office 2k3, after that I tried viewing a video and that's when the problems started.
salonso is offline  
Old 01-25-2006, 06:05 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 45
Default

Sounds like you need to download a codec pack. The file you are trying to play is a foreign file type. Search K-lite code pack download and install.
koanaihe is offline  
Old 01-25-2006, 06:18 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

download new codecs, uninstall and reinstall your sound drivers, if that dont work, you could try a windows repair
__________________
Osiris is offline  
Old 01-26-2006, 12:28 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
Default

I think I'll try the windows repair first. I don't think that it's a sound card problem because I can play audio files no problem in all audio programs. The only problem I have is with video in windows media player (quicktime video and realplay video works fine).
salonso is offline  
Old 01-26-2006, 12:36 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default

Have you installed DivX or XviD? If not, do that.
__________________
<br><br><font color=\"black\"><b>There's No Place Like </b></font><font color=\"red\"><b>127.0.0.1</b></font><br>
AnthraX is offline  
Old 01-28-2006, 12:14 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
Default

Yes I did install DivX and Xvid, but that still didn't help the problem. In addition to everything I also ran a dxdiag on my system with both monitors and all the tets came up fine. I played some video clips on both real player and windows media player and only real player works. Any other ideas? Also when I check the status of the codecs installed on my machine, everything is showing "ok".
salonso is offline  
Old 01-28-2006, 12:17 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

did you try the repair yet?
__________________
Osiris is offline  
Old 01-28-2006, 12:22 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
Default

I just went to the repair console and I'm really not too sure as to what to write in the command line.
__________________

salonso is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.