Very strange problem, restarts on Administrator user but not others. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-02-2007, 10:00 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Default Very strange problem, restarts on Administrator user but not others.


I just came back from my vacation which was a month, and turned on my comp. It turned on normally, but then when I had to restart it, whenever I go on my Admin user about 5 seconds after the user loads, the computer restarts. I have 3 users, I almost always use my admin user, but I had 2 other users there which I had created by accident. So now the Admin user restarts when loaded, the 2nd user thats non-adming loads perfectly with no problem, but the mystery is, the 3rd user that I have been on only once in my life, restarts upon startup. I tried to delete the admin user and the administrator user, but once they were recreated the same thing happened.
Any ideas of how to fix this? I have Windows XP.

Spidervlad is offline  
Old 08-02-2007, 07:21 PM   #2 (permalink)
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: Very strange problem, restarts on Administrator user but not others.

One thing that I can think of that might work.... you need to reboot and get inside xp in either safe mode or normal which isn't working right and delete the 3 users and keep it that way. Try to get in by safe mode first and try it... if that doesn't try normal boot.... and if it gets to ugly repair the xp installation using your xp pro cd during setup in the middle or near the end ask it to delete those accounts and give yourself a new password for the administrator. after that everything (should).

-RockMan- is offline  
Old 08-07-2007, 09:50 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Default Re: Very strange problem, restarts on Administrator user but not others.

I tried deleting everything but it didn't work.
I tried to do Windows Repair but it can't detect my Hard Drive for some reason, which is weird because on my User I can see all my files and stuff.

Another thing, somewhere around every 1/4 of logging into the admin, it doesn't restart. And when it doesn't restart, about 4 times this thing pops up saying "Windows Explorer has had a problem and needs to close" and then the "Don't Send" and "Send" buttons. It pops up around 4 times and then stops.

Please help!

Also, I would have gladly deleted the "Admin" and used the other User administrators that I made, but it's weird because on the other user administrators Windows works weirdly. Security programs don't launch at startup, Internet Explorer loads MSN and then doesn't load any other sites. Whenver I change the homepage for it, it puts it back to MSN again every time. So I have to use mozzila FireFox. I would've survived, but then I couldn't hear anything in Voice programs like Ventrillo. I heard at first, but then I couldn't hear anyone for some reason. I hear all noises, but not the voices when they speak althought they can hear me.
Spidervlad is offline  
Old 08-07-2007, 10:24 AM   #4 (permalink)
Repeat Offender
superdave1984's Avatar
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: Very strange problem, restarts on Administrator user but not others.

When you boot to the windows CD did you get an option for the repair console? If so, go there and type chkdsk /r then run fixboot and fixmbr from the repair console. Post back with the results.
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange video problem paintballer Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-25-2007 12:32 PM
I have an extremely strange problem saltynay Computer Audio and Multimedia 4 06-06-2007 08:26 PM
strange black screen problem flashychap Hardware Repairs and Troubleshooting 6 05-27-2007 04:59 PM
Strange Problem - Cannot get mp3 or wma files to play but wav files will afulls04 Computer Audio and Multimedia 8 04-23-2007 03:57 AM
Very strange computer problem fangs2000 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-20-2007 08:52 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.