USB Failing to Cooperate! ARGGHHHH - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2005, 05:28 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 35
Default USB Failing to Cooperate! ARGGHHHH

Hello all reading,
I recenty did a repair on windows xp pro installation. When i say repair i mean i put in the cd and ran the repari option off the boot. After reparing i had a problem opening microsoft office applications. I found out the solution to that was to install xp sp1a. This worked and the office apps work but my usb has stopped working. I upgraded to sp2 hoping to fix the usb prob but that didnt work either. I have alos reinstalled my motherboard drivers and that didnt work either. I know its all the usb because neither my cam or my printer works. Any suggestions?????
__________________

SeanServer is offline  
Old 10-27-2005, 05:34 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Do you have any error icons in your DM ( Device Manager ) ?
__________________

__________________
brady is offline  
Old 10-27-2005, 05:36 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 35
Default

That i also checked all that is there is a RAID controller and a wireless NIC that i havent gotten around installing

Thanks for the fast reply bro!!!!
Thats why i like these forums so much
SeanServer is offline  
Old 10-27-2005, 05:46 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

ok lemme see if i completely understand this issue...

you reformatted the machine and now you don't have usb connectivity right ?

It has to be a software/driver issue right ?
you didn't dig around in the case did you ?
__________________
brady is offline  
Old 10-27-2005, 05:51 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 35
Default

K i REPAIRED pretty much what it does is back up the drivers and settings then do a reinstall of alot of the system files. It leaves all the files and drivers intact on the system. I after going to sp1a i lost connectivity. It sounds like a driver issue but i have uninstalled drivers and reinstalled many times to no prevail. Another thinng the usb ports are puting out power. But the computer is not even recognizing that anyhting is plugged into the usb
SeanServer is offline  
Old 10-27-2005, 06:07 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 35
Default

Any help would be just dank!!!
lol
SeanServer is offline  
Old 10-27-2005, 06:08 PM   #7 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

How many Usb ports do you have ?
Are you sure you aren't plugged into a dead port or something ?
__________________
brady is offline  
Old 10-27-2005, 06:09 PM   #8 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Have you tried the roll back driver option ?
__________________
brady is offline  
Old 10-27-2005, 06:20 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 35
Default

lemme check then get back to you. And i have tried every port
SeanServer is offline  
Old 10-27-2005, 06:21 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 35
Default

where do u access driver rollback?
__________________

SeanServer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.