USB devices, weird - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-14-2004, 10:59 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default USB devices, weird

weird problem. i hav a few usb devices flash drive and mp3 player. they hav been working fine but now wen i plug a device in or make a virtual drive they dont come up in my computer. they are in Device maneger and i here the sound wen they plug in just cant c them in my computer. so if anyone has any ideas it wood much appreciated

Zimon
__________________

__________________
Simon is offline  
Old 12-15-2004, 12:02 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

update i went 2 save a word document and all the drivers were there mp3 player and flash drive + my virtual drivers. so y cant i c them wen i go 2 my computer?

Zimon
__________________

__________________
Simon is offline  
Old 12-16-2004, 12:43 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 16
Default

Nobody knows. It's weird question .
Ok. What OS do you use? If you use WIN98 try to connect yours usb devices to a computer with XP or 2K. These OS doesn't require a special driver for USB.
northman is offline  
Old 12-16-2004, 01:44 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 324
Default

yep win98 and winME are bad for usb compatibility. if it is one of those two os's, try unplugging the device and plugging it back in to see if you get prompted for drivers.
or go to the control panel, open the system icon, go to the device manger and look in the usb controllers. look for something called usb composite device. **IF** you have a driver cd for your device, remove it and do not reboot as windows asks. Simply reinstall the drivers and it will pick em up.
sunsider is offline  
Old 12-16-2004, 07:11 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

its win xp pro.......
__________________
Simon is offline  
Old 12-16-2004, 12:32 PM   #6 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

try opening my computer, alternate click in the open areas, and click refresh. Do you have SP2?
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 12-19-2004, 08:49 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

ok i fixed it. i reset and that did the trik its not all good tho sum times they will not be there! weird...

Zimon
__________________

__________________
Simon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.