usb device behavior on XP and ME - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-31-2006, 10:18 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
Default usb device behavior on XP and ME

I recently bought a USB memory card reader. Thing is it behaves differently on my XP and ME computers.
On the XP computer the device has to be reconnected to the USB port after I log in for the system to detect it properly. If I boot up with the device connected XP won't detect it or it won't recognize it.
The behavior on the ME computer is the exact opposite. It has to be plugged in at boot up to be detected properly. If I connect it after boot up the device will be detected, but it won't be assigned a drive letter. I have to restart the computer in order to use it.
Any ideas to fix this strange behavior so it works properly on either machine (it should be detected and assigned a drive letter whether or not it is connected at boot up)? Thanks in advance!

jcmoral is offline  
Old 05-31-2006, 10:21 AM   #2 (permalink)
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123

Update drivers for both computers.

Go to Control Panel -> System -> Device Manager -> Look for "Card Reader"

talldude123 is offline  
Old 05-31-2006, 11:03 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 20

Thanks for the quick reply. Windows says the best driver is already installed. The device came with drivers only for Win98 and Win2k. There aren't any drivers available at the manufacturer's website. I guess they just counted on the default XP and ME drivers to get the job done. Am I stuck with this behavior?
jcmoral is offline  
Old 05-31-2006, 01:19 PM   #4 (permalink)
NayNay1991x's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom, Leicester
Posts: 2,081
Send a message via MSN to NayNay1991x

whats the make and model of the USB Memory Card Reader ? try googling it that will give u answers surely
NayNay1991x is offline  
Old 06-01-2006, 06:41 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
Osiris's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris

looks like you might be stuck with it since there arent any drivers for it under XP
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:10 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.